Fylld paprika
I lördags var Antons faster Jenny här på besök. Vi åt, var ute på kvällspromenad och hade himla mysigt. Hon bor också tillsammans med en vegetarian precis som Jerker så de var båda sugna på nötfärs men jag körde vegetarisk färs och det går bra vilket som. Min färs räkte till en STOR paprika och lunch i två dagar och deras också så receptet räcker till fler paprikor men jag skriver hur vigjorde.
Recept:
Två stora paprikor
En vitlöksklyfta
En halv röd lök
500 gram färs
En burk tacosås
En tredjedels burk majs
Riven ost
Cayen peppar
Chilipulver
Paprikapulver
Salt
Peppar
Ingefära (malen)
Till hade vi taco chips, vitlöksbröd, gräddfil Cream fraiche, tacosås, en stor sallad och vi skulle ha guacamole men avokadon var möglig.
Sätt ugnen på 225 grader.
Skär av locket på paprikan och rensa och skölj den ordentligt.
Smörj in paprikan i olja, salt och peppar. Ställ den i en ugnssäker form och in i mitten av ugnen 15-25 minuter beroende på storlek. Under tiden paprikan är i ugnen hackar vi löken och fräser den i en stekpanna tillsammans med vitlök. Krydda med kryddorna, Det är även smidigt en en påse färdig tacokrydda men vi hade ingen hemma, när färsen är färdig häller ni i tacosås och jag tog även en liten klick Cream freich. Avsluta med majsen. När paprikan är färdig fyller du psprilsn med färsen, toppar med riven ost och in i ugnen igen tills osten fått färg, ca 10 minuter. Här kan du även lägga i locken så blir det så lite matsvinn som möjligt.
Jag har ingen bild men gott var det!
Kommentarer
Trackback