Iron man

Hellu!
Igår var det fredag och jag var ledig hela dagen! började dagen med att hänga med mammsen och handla sen blev det städning följt av en lugn eftermiddag med tittande på "den vita stenen". På kvällen blev det box med bästa Frida och efter det var det snabbt ombyte och bio med min andra halva. Vi såg Iron man och aaah jag är förälskad i den mannen! Jag kom på mig själv med att sitta och hålla andan helt inne i filmen den var såå bra!
 
tog en snabbis in om Jessica innan vi körde hem sen somnade Jerk direkt och började snacka om att snön inte hann lägga sig.
 
Nu blir det att fixa present till vilda Mathilda som fyller 20 och det ska firas ikväll!
 
 

Vart är världen på väg?

Det är nog inte många som missat att Justin Bieber varit i Köpenhamn och Stockholm de senaste dagarna. Det står överallt i tidningarna, på facebook, instagram you name it. Jag har läst tidningsartiklarna och jag skäms någonting fruktansvärt när VUXNA människor kommenterar på aftonbladets hemsida att Justin Bieber suger! Jag menar hallå killen är nitton bast han är ett fucking barn!
 
Han är 19 år och får så mycket hat från människor som skulle kunna vara hans föräldrar jag förstår inte hur människor kan lägga ner så mycket energi på att hata och än mindre på att hata ett barn. Jag skulle bara vilja krama om honom och säga att han inte ska lyssna på dem, att han är starkare än så. Det är så sjukt, om man inte gillar hans musik SKIT I ATT LYSSNA PÅ DEN VAD ÄR DET SVÅRA!? DU behöver inte gå på hans konsert bara för att han är i Sverige DU behöver inte se honom om du inte vill men att vara så omogen att kommentera så dumma saker är bara löjligt.
 
Jag har inte förstått saken med JB innan men sen lyssnade jag på hans musik, sett honom på tv, och jag kan förstå att småtjejerna älskar honom, jag hade säkert tyckt om honom om jag var i den åldern. Han skriver musik som får ungdomar att tro på sig själva, varför hata honom för det? Visst alla får lov att ha sina egna åsikter men det betyder inte att man öppet behöver visa hat mot barn, även om han är känd så är han bara människa och människor har känslor speciellt i den åldern!
 
Haha ja jag är världens tönt som skriver detta men det finns så många ungdomar som far illa och jag undrar om de kommer minska när det tydligen är okej att mobba någon på de sättet för man inte tycker om dem?
 
Jag tycker att vi borde hata mindre och älska mer!
 
 

Det var de

Jahapp då var uppgiften ändtligen innlämnad men denhär gången känns det faktiskt inte alls bra. Det kan vara för att jag alltid är ute i sista minuten och lämnar in sådär en minut innan sista inlämningstid och det inte finns mer att göra när den väl är inne. Nu sitter jag här och har två dagar till på mig att göra allting liiite bättre innan den måste lämnas in. Men jaja det får gå som det går. Blir den inte godkänd så får jag ju göra om den.
 
Idag ,efter att jag suttit inne och skrivit analysen, hängde jag med mormor, moster, kusin och Thomas på kosläpp i skurup. Det var faktiskt riktigt kul och det var så jäääkla mycket folk. Jag hade ingen aning om att det var en så stor sak men tydligen är det det vilket jag tycker är roligt. Att föräldrar tar med sina barn på sådana saker och stabona , som jerkers morfar säger haha, måste ju så en chock när de ser en livs levande ko för första gången på nära håll för shit vad dem är stora! Vi kom på första parkett precis där korna sprang ut och de var helvilda och halkade och skvätte skit men det var skoj!
 
Nu blir det att slänga sig framför tv innan det blir duchning och läggdags ;)
 

de där dagarna

Två timmar. Två timmar av lyssnande. Lyssnande på låten som betyder så mycket. Den mamma och Petra sjunger för morfar. Den som spelades på hans begravning. Samma låt på repit i två timmar. Medan tårarna forsade ner för kinderna och alla känslor som skakade om kroppen. Sorjen, saknade, glädjen, kärleken, tacksamheten, ilskan. Allt på en och samma gång. Jag har försökt hålla imot, jag har försökt att fly när jag kännt att det är nära för det är för mycket för mig att hantera. Jag vet inte hur jag ska göra så jag har sprungit, men idag orkade jag inte springa mer, jag blev träffad, hårt, jag blev slagen av en känslostorm och rusar genom hela kroppen, skakar om varenda centimeter av min kropp, kryper ut som tårar genom ögonen och som gör mig yr och suger musten ur mig.
 
 

GE MIG MOTIVATION!!

SNÄLLA NÅGON HJÄLP MIG MED MOTIVATIONEN!!!
 
Jag är en sista minuten människa (vilket jag ogillar skarpt) och sitter alltid in i det sista och skriver med adrenalinet pulserande genom ådrorna men nu försöker jag att för en gångs skull bli klar med en sak en vecka innan inlämning och det går inte. Jag klarar inte av det och jag hittar ingen motivation, hur kan det vara så att fastän magen drar ihop sig av stress får jag samtidigt en kick av det?
 
Jag sitter och läser instruktionerna och förstår ingenting, det är som kinesiska och min hjärna vrider sig av ogillande. Jag kan inte formulera en bra mening och vet inte i vilken ände jag ska börja och sluta. Vad ska vara med först?, hur mycket av varje ska vara med? Det fungerar inte just nu men jag måste bli klar till på söndag så jag får en hel vecka "ledigt från skolan" så jag kan jobba för jag måste ha pengar! Men just nu vil ldet sig inte alls..
 
 

Älska mig

Har precis sett filmen Älska mig och är helt tagen. Det är absolut inte den bästa filmen jag har sett och i början tyckte jag att den var lite B (ja omslaget påminner om mean girls) men precis som många svenska filmer finns där ett så oerhört viktigt budskap med filmen!
 
Speciellt med tanke på min utbildning är det så viktigt att ha i tanken, att inte blunda för mobbning, och visst många tycker säkert att det är töntigt och att det inte alls är så farligt men jo det är det. Det är hemskt och fruktansvärt och kan förstöra så många människors liv! Var snälla mot varandra, man kan inte älska alla men man kan ändå behandla folk med respekt.
 
 
Se den inte för att se en bra film en fredag kväll utan för att få upp ögonen och våga se

Examination

God morgon!
Igår satt jag i ca sju timmar och lyssnade på redovisningar. Drygt men lärorikt. Nu tänkte jag försöka komma igång med den tredje och sista examinationen för denna kursen, individuell analys, woho!! den ska bara vara på fyra sidor och borde kunna bli klar denna veckan men jag har NOLL inspiration..
 
Måste även städa och boka klipptid..och köpa presenter..

några tankar

Jag klickade som vanligt in på ptfias blogg och fann ett inspirerande inlägg som väckte tankar hos mig.
 
Inlägget handlade lite kort om det här med "allt eller inget" fenomenet alltså de som säger att de ska inte äta något godis alls och om de sen "råkar" äta en kaka så kan de lika bra trycka i sig hela paketet för då är det redan förstört.
 
Jag erkänner att jag varit en av dem som tänkt sådär, det var när jag ville gå ner några kilo och försökte göra det genom att förbjuda mig själv att äta olika saker som tex godis. Vilket bara resulterade i att jag gick runt och tänkte på vad jag inte fick äta och blev sugen vilket i sin tur ledde till hetsätning.
 
Jag tror tyvärr att vi är många som tänker såhär och lever efter regler i vad som får och inte får ätas vilket är synd för " ingenting är så onyttigt att det aldrig kan ätas och ingenting är så nyttigt att det alltid kan ätas" en variation är det absolut bästa. Vist jag förstår att man vill sätta gränser om man har problem med maten eller om man är extremt ohälsosam men jag tror det är fel väg att förbjuda sig själv från att äta saker och det är absolut, enligt min mening, fel att straffa sig själv efter att man ätit.
 
Vissa straffar sig genom att äta mer och trycka i sig mat vilket leder till gråt och ångest, medans andra straffar sig själva med att gå ut och springa 5 km efter att man ätit en bit choklad. Var någonstans är detta hälsosamt, ingen stans om ni frågar mig!
 
Träning är inte en bestraffning det är en belöning att få och kunna röra på sig, att kunna gå på sina ben och hoppa över bäckar och stenar. Ser man träning som en sorts bestraffning har man nog inte tränat rätt, och med rätt menar jag att någon som hatar gymmet står och styrketränar för att "det är bra" istället för att gå och dansa som personen tycker är så jäkla kul. När det gäller träning är det bara fantasin som sätter gränser och man kan nog minsan hitta en träningsform som man tycker är kul oavsätt vad det handlar om ( gytjebrottning, trädklättring, balansgång, yoga, boxning, dans, löpning, skogsvandring osv osv..).

Jag skrattar i dag

Vaknade upp med halsont och huvudverk i morse. Mina visdomständer har bestämt sig för att börja växa igen så jag är extremt lättirriterad just nu!
 
Började inte förrän halv två så jag låg i sängen och tittade på Ellen Show och massa vänner och two and a half men bloopers haha älskar sånt!
 
Var i skolan en stund och fixade med vår redovisning som vi ska ha i morgon sen blev det träning och shit vad jag svettades! riktigt kul var det haha!
 
Nu lyssnar jag på Miley Cyrus och ska städa nellans bur innan det är dags att hoppa i duschen och vidare till sängen.
 

Lördag

Puh vilken vecka haha har haft mycket att göra! SKOJ! 
 
Måndag- Jobb
Tisdag-Skola
Onsdag-skola-träna
Torsdag-Jobb
Fredag-Jobb-Träna-Mysa
 
Nu är det lördag och jag ligger i min säng och filosoferar
 
 

bawawaewawa

Shit vilken dag i dag!
 
Gick upp halv sex, mådde piss men fick i mig en macka och lite flingor. Halv nio skulle jag precis gå upp och göra riktig frukost när jag får ett sms där det står att jag är bokat för jobb klockan nio så det blev snabba puckar att borsta tänder och slänga på sig kläder! En banan fick följa med i väskan sen stack jag iväg.
 
Var på småbarns avdelningen och det var kul, dock var bananen den mat jag fått i mig i dag så när jag kom hem gick jag bokstavligt talat dubbelvikt så ont jag hade i magen.
 
Nu fick jag precis ett samtal från ett ställe jag sökt jobb på och då börjar min telefon att klydda och sätta telefonen på högtalare och sen ville den ringa videosamtal och allt på en gång så det blev ett stirrit telefonsamtal från min sida och nu när jag sitter här är jag så rädd att jag svarade fel på när hon frågade om min mailadress och om jag svarade på allt hon sa över huvud taget för jag var så upptagen med att stänga av videosamtalet och högtalaren!!
 
aaah haha helt uppe i varv nu! Det blev ingen boxning i dag då jag som sagt inte kunde stå rakt pga min hungriga mage.
 
I morgon ska vi genomföra en del av vår examination..spännande!
 
 

smakar på ett regn som faller ner

Hejsan!
Idag kom mamma och papap hem från London där de varit sen i Torsdags. De hade med sig en fin liten spargis ,i form av en London-buss, med kola i och en present ask från The Body Shop med doft av citron LOVLEY!
 
Har alltså varit ensam med Jerker och brorsan flera dagar men det har gått bra och vi har varit vänner. I Lördags träffade jag även andra fina vänner på en mysig fika i Lund.
 
Nu sitter jag och har ont i magen för jag ätit godis. Min mage tål inte det och ändå lämnar jerker världens fetaste skål precis bredvid mig med bla choklad som är min stora favorit så jag kunde inte låta bli att smaka lite.
 
Har sökt jobb i dag och nu ska jag snart sova för jag har även skrivit upp mig på vikariepoolen i morgon så då måste jag vara vaken om de skulle behövas.
 
 

la påsk

Hej hej! 

Det var ett tag sen jag uppdaterade här, har haft mycket att göra, speciellt nu i Påsk!
 
Påskledigheten har bestått av 30 minuters jobb (Jag var bokad men många anmälde sig lediga och sjuka så jag nehövdes inte), en lång tågresa upp till kusinen med familj där det blev djur och bebismys för hela slanten, påskmiddag hos svärföräldrarna och hela syskonskaran, gäster och spelkväll, skogspromenad med mormor och mamma.
 
Mysig och händelserik påsk helt enkelt! någonting som mer hände under påsken var ju att vi ställde fram klockan och jag bruukar aldrig märka det men de gjorde jag i år, kände mig så stressad när det känsdes som att en timme försvann! Det blev även kaos i går när jag skulle till skolan, mina digitala klockor på rummet har stått på sommartid hela året så jag har alltid räknat en timme bak, vilket jag även gjorde igår fastän klockorna gick rätt så jag blev lite sen haha.
 
 
I lördags valde jag att ta på mig min nya "jacka" som jag fick i 20 års present och mina nya fina skor!
Jag var inte ute mer än mellan hus och bil men stod ute och väntade på jerker och det var faktiskt inte så kallt förutom sent på natten när vi gick och tände ett ljus hos morfar, då fick det bli dunjacka utan på. 
 

sarapatriicia

Jag heter Sara och är en 24 årig tjej från en liten by i Skåne. Jag är utbildad lärare i fritidshem med behörighet att undervisa i idrott och hälsa åk F-6. Jag har världens bästa jobb men är för tillfället mammaledig för att vara hemma med vår älskade son som föddes i oktober 2016. Jag är gift med min ungdomskärlek och vi har precis flyttat in i vårt efterlängtade hus. Jag älskar att laga mat och röra på mig. I denna blogg får du läsa om min vardag, mina tankar, livet som mamma, fru och lärare samt om goda recept och fysisk aktivitet.

RSS 2.0