En vecka sen sist

Det blir lite hattigt med skrivandet. Anton sover i egen säng och som jag säkert nämnt så sover han kanon. Jag sover inte alls. Jag har otroligt svårt för förändringar då kryper sig ångesten på direkt och just nu är det så mycket som händer inför flytten som påverkar mig otroligt mycket. 


Det händer även mycket roligt! Vi träffar mammorna och bebisarna, faster och moster och alla i familjen och simmar och går med vagn och leker. Vågen stod på 91kg igår det känns overkligt men så bra. Jag ska försöka komma iväg till jobb någon dag snart för jag saknar kollegor och barn.

Igår var vi på öppethus på en förskola som vi eventuellt vill ha Anton på. Vi måste kolla upp allting med föräldradagar. Som det ser ut nu kan jag vara hemma till januari med mina egna dagar men jag vill vara hemma till Maj och sen att Jerker tar över och är ledig över sommaren så Anton börjar förskola i Augusti 2018 men vi får se om vi får ihop det annars börjar han våren 2018. 

Klyddigt inlägg men har varit mer eller mindre vaken sedan midnatt och har inte sovit på flera veckor så är lite snurrig. Sedan januari 2016 har jag sovit två hela nätter..Så jag som hatar att sova längtar efter att få sova en hel natt 😄❤

Har en liten kanin med en lampa på magen. Det är min bästa vän om natten och tidiga mornar

Jag är fan cool

Haha jag svär i princip aldrig och det gjorde lite ont i mig att skriva rubriken men idag behövs en svordom för grym är jag! 


Jag har ju som nyårslöfte att våga mer och ta chanser tacka ja till möjligheter och leva lite extra. Jag gjorde en för mig otroligt modig sak i fjällen för två veckor sedan. Jag har åkt skidor sedan jag var åtta år gammal och i början ( de första tolv åren) var jag livrädd för att åka sittlift. Vi snackar om ångestattack och gråt. I år stod jag nere vid liften och väntade på resten av gänget och då tog jag möjligheten att utmana mig själv. Det var ingen kö alltså inte en ända människa i kö så jag slank in och åkte liften helt ensam. En 6 manna lift. Jag tyckte det var ganska häftigt.  

En annan cool grej var att jag idag badade i bikini. Jag var så nervös över hur jag skulle trivas med min kropp när bristningarna blev fler och fler. Jag trivdes ju som gravid. Och jag trivs efter åt också. Jag tycker att jag är din och jsg är stolt över min kropp. Jag duschade dessutom på badet. Naken. Det har också varit en sak som jag inte klarat av. Jsg körde även utan gps och hittade. Jsg har så sjukt dåligt lokalsinne men jag glömde telefonen hemma och det var också coolt av mig att köra ifrån den och bara lugn. 

Jag har utmanat mig själv redan i år och för många låter det löjligt men för mig är det sjukt stora steg. Jag handlade även med en vaken bebis utan att svettas plus plus puss till mig!! 

Sista bilden på mig med magen❤. Här hade jag inte sovit på flera dygn

Söndag

Vilken mysig helg vi har haft! I lördags kom Antons yngsta faster hit så jag och Jerker kunde packa ihop flera lådor inför flytten. Vi har så sjukt mycket saker så det blir rensning sen på vad som ska med in i huset. 


Igår kom mina föräldrar hit och passade Anton eller Anton sov i början så de passade katten medan vi målade i köket där kaninen har bitit av färgen. Sen körde Jerker och Jonathan bort alla lådor till Jerkers föräldrar och mamma och pappa stannade hela dagen och vi åt Kinamat på kvällen. Jag åt faktiskt en sockerbulle på dagen och friterad banan med glass på kvällen. Egentligen ingick glass i mitt nyårslöfte men jerker tycker det räcker med godis och läsk och att det är ok med glass och kakor vid speciella tillfällen. Eftersom vi typ aldrig har folk hemma så var gårdagen speciell. Jag hoppas vi kommer ha folk hemma oftare när vi flyttat till huset för det är så mysigt tycker jag. 

Det negativa med helgen var läggningen det skreks och fäktades så tillslut ropade jag på jerker så tog han över och då gick det på fem minuter! Sen har vi bara haft ett matpass inatt där vi var vakna en stund sen fick vi sova till 07.30 vilken lyx!

Helt slut!

Vi har börjat med nya nattningsrutiner för pluttis. Vi ammar sen går vi och byter blöja, tar på pyjamas och borstar tänderna. Efter det lägger vi honom i sängen och sjunger och klappar på honom. Första dagen tog det 1,5h andra 1h och tredje 30 minuter. Idag tog det en timme igen och jag fick ta upp honom en gång för han var ledsen. Annars har det gått över förväntan men JAG har inte kunnat sova. Jag har legat och stirrar på genom för att se om han andas. Det är väll en vanesak att jag ska vänja mig vid att inte sova med honom i famnen. Det har i alla fall gått över förväntan. 


Nu ska vi gå och lägga oss. Eller jerker sover redan i soffan, vi skulle mysa lite men har packat hela dagen. I morgon ska det målas är tanken men jag har inträffat sovit som sagt på några nätter så jag får se hur det går. Vi har ute en lång runda i skogen igår men Antons moster och i torsdags tränade jag och nu kan jag knappt gå så ont jag har haha men det är härligt! 

Har köpt hem massa saker nu till att han börjar äta!

Nya rutiner

Vi var och träffade mammorna igår så himla mysigt och som alla utvecklats(bebisarna).


Efter det var vi på bvc och lille mini växer som bara det. Vi pratade om mat. Han har nu smakat banan, gröt och äpplemos hahah alltså så roligt att se minen. Nu i början handlar det om ett kryddmått. 

Vi pratade även om att vi måste få nya nattningsrutiner för som det är nu är det ohållbart. Anton sover vid bröstet typ hela natten vilket är jobbigt då jag blir jätte öm och sover inte så mycket. Men vi vet inte hur vi ska göra då han inte tar napp. 

Vi ska i alla fall börja med att han ammar på kvällen sen väcker vi honom om han somnar och byter blöja och tar på pyjamas sen efter åt för att natta honom efteråt så han inte alltid somnar vid bröstet. Vi ska även ta av en sida på spjälsängen och sätta ihop sängarna så han ska kunna sova nära men i egen säng så att vi ska kunna sova allihop. Jag ska även natta honom på andra sätt under dagen så att han blir trygg i att somna på andra sätt än just genom amning. 

Det känns både skönt men samtidigt otroligt jobbigt. Han har sovit på mig sedan dag ett och jag blir så orolig när han inte sover med mig så jag är nog den största anledningen till att det blivit såhär. 

Vi har inte börjat än då han inte sov alls igår under dagen. Nu sover han i min famn haha för vi måste först komma på hur vi vill ha det.  Det ska ju fungera för både mig och Jerker. 

Det är så soligt idag så nästa sovstund går jag nog ut i vagnen men nu ville jag städa!!

Vi dök

Idag var det simning som vanligt. Det ovanliga var att vi dök idag. Första dyker gick så bra, Anton tyckte det var väldigt roligt och plaskade och skrattade. Andra dyker fick han en kallsup och jag kände mig som världens sämsta mamma. Men han kom över det och plaskade sen igen. 


Nu är jag så sjukt hungrig vår kyl är helt tom förutom ost och smör men vi har inget bröd eller någonting ingen frukt heller så det blir att storhandla sen. Ska även sorters all tvätt och åka hem till mamma och pappa och hämta flyttlådor så ska vi fortsätta att packa ner lägenheten. Vi har fåttinflyttnings datum nu så det är nedräkning på gång! Den 20/6 får vi nycklarna!!!

Katten är hemma igen. Han har varit så lugn men jag antar att det snart kommer vända.

Bangs or no bangs

Fick ett riktigt ryck igår och ville göra en drastisk förändring. Är så sugen på att klippa lugg. Det negativa är att den är svår att hålla fin när det blåser men jag är trött på hur jag ser ut just nu. 

Bara massa hår
Lite mer frisyr men jag vet inte riktigt...kanske kanske

Semester

Är precis hemkommen efter en veckas semester i sälen. Det var härligt att få spendera en vecka tillsammans med familjen i den sagolika miljön i sälen. Det blev en hel del skidåkning och en hel del kakor MEN inget godis! Att vara i fjällen och inte äta kexchoklad var lite speciellt. 


På en vecka har vår pluttis fått tänder. Två stycken i nedre käken. Han kan även numera vända sig både från mage till rygg och från rygg till mage både till vänster och höger.

På vägen upp övernattade vi på vägen. Så kändes det löjligt så vi avbokade övernattningen på hemvägen men jag hade velat ha den det är inte lika avslappnat att åka med en liten bebis som i te förstår att det bara är en liten bit kvar. Jaja nu är vi hemma i alla fall trötta som bara den men Anton har sovit största delen av resan så jag räknar med en vaken natt. 

Jonathan, Amanda& Jerker
Pluttis somnade inne på Olearys efter en dag i experiums badland

Det blir inte alltid som planerat

Jag var taggad på att städa idag och började glatt men har en orolig och gnällig kille idag som bara vill vara hos mamma så nu sitter jag i soffan och han sover på mig. Ska försöka lägga ner honom snart och snabbstäda toaletten och kanske hinner jag köket också. Det störiga är att jag har tvätt i typ hela vardagsrummet så vet inte hur jag ska få ihop det idag men jag får prova!! 

Det blir inte alltid som planerat

Jag var taggad på att städa idag och började glatt men har en orolig och gnällig kille idag som bara vill vara hos mamma så nu sitter jag i soffan och han sover på mig. Ska försöka lägga ner honom snart och snabbstäda toaletten och kanske hinner jag köket också. Det störiga är att jag har tvätt i typ hela vardagsrummet så vet inte hur jag ska få ihop det idag men jag får prova!! 

20 kg kvar

Nu har det gått en månad på detta året. En godisfri månad och det har gått väldigt bra fram tills helgen. Det var dop och kalas och kalas och tårta och efterrätt. Jerker har sagt att på kalas får jag äta tårta/efterrätt. Men nu blev det varje dag vilket har triggat igång suget. Även om det bara var små bitar så var det socker.


Jaja idag är det den förste på månaden och vågen visade 94.3 jag är egentligen emot vågen och hatar när folk tjatar om vikt hit och dit MEN nu har jag ett mål och det är -20kg dit. Vilket är vad jag har gått ner på 3 månader. Haha resten lår ju ta lite längre tid än så men ett år är ju målet. 

Jag känner sån otrolig längtan efter att bli gravid igen. Innan har jag alltid sagt att jag vill ha 3-4 år mellan barnen men alltså min kropp vill ha ett barn till. Men det får vänta tills kroppen har läkt. Det känns lite som att springa med ett brutet ben annars. Och jag vill ju njuta av det barn jag har och ge all min tid till honom. Men att kroppen är biologiskt byggd att föda barn nu är det ingen tvivel på. Det är ganska häftigt faktiskt. 

Jaja -3kg på en månad tycker jag ändå är bra. 

Idag får det bli gamla bilder för att symbolisera mina gamla kläder
Ett delmål på vägen kan vara att komma i denna skönheten till sommaren!

sarapatriicia

Jag heter Sara och är en 24 årig tjej från en liten by i Skåne. Jag är utbildad lärare i fritidshem med behörighet att undervisa i idrott och hälsa åk F-6. Jag har världens bästa jobb men är för tillfället mammaledig för att vara hemma med vår älskade son som föddes i oktober 2016. Jag är gift med min ungdomskärlek och vi har precis flyttat in i vårt efterlängtade hus. Jag älskar att laga mat och röra på mig. I denna blogg får du läsa om min vardag, mina tankar, livet som mamma, fru och lärare samt om goda recept och fysisk aktivitet.

RSS 2.0