Shopping

Uff det har varit lite tufft den senaste tiden! Mini har inte sovit bra alls och förra helgen hade han feber så maten har blivit sådär men nu är vi förhoppningsvis på banan igen. Inte riktigt med sömnen men han har ju knappt sovit de 6 månader som varit så varför börja nu. 


Stylisterna har varit och plockat ner sina saker så nu ekar det tomt men så skönt. Nu är det mindre än två månader!!

Idag kände jag mig modig så jag åkte till två shoppingcenter ensam med Anton! Det gick bra. Jag köpt skor, jeans och en kofta till mig själv. Nej jag har inte ko.mit ner till 85 än men jag behövde jeans! Jag råkade även köpa 5 t-shirts, 2 tröjor och ett par skor till Jerker. Hoppas han gillar det.

Ante har även fått tre nya tänder haha och kryper och reser sig mot saker 

Dagens shopping

Gröt

Alltså jag älskar gröt och sedan Anton kom blir det ofta gröt för han äter gröt och jag äter gröt. Dock olika sorters gröt. Idag provade jag grahamsgröt och det var över förväntan! Det var inte så lätt att laga i Micro så nästa gång får det bli på spisen. 


Har varit och tränat idag för andra gången denna helgen. Jag har lite svårt att röra mig nu men skönt var det! 

Nu blir det väl att städa undan hemma och fixa mig inför kvällens påskfirande.

Jag struntar i att sylt är "onyttigt" jag älskar sylt på gröt!
På promenad i morse. Sonen är trött igen så får kanske gå en runda till nu

85 innan midsommar

Nytt delmål är att komma ner till 85kg till midsommar. Vågen står på 88.9 nu haha så jag tror inte att det ska vara omöjligt att nå dit. Hoppas jag inte i alla fall! 


I Lördags var jag och tränade med mamma och mormor och förhoppningsvis kan det bli en vana att jag kommer iväg så Anton och Jerker får lite egentid med varandra. Jag ska vara hemma till den 28 Maj 2018 och sen ska Jerker bara vara föräldraledig på heltid i tre månader så att Anton skolas in i slutet av augusti. Och det är viktigt för mig att släppa lite på kontrollen. 

I alla fall...när jag når målet så ska jag köpa nya byxor för de jag har nu är ganska pösiga så känner mig inte speciellt fin i mina jeans längre.

Tyckte förresten att jag hittat den perfekta mattan till altanen tills jag såg priset! Är det värt att betala så mycket för en matta som ska vara utomhus? När det finns liknande på rusta för 250?

Vår lägenhet är såld!

Har jag helt missat att berätta att vi sålt vår lägenhet!? Så galet skönt det är att vi skrivit papperna! Budgivningen var helt galen och tillslut ringde jag mäklaren och så att vi vill skriva papper ikväll så vi tar sista budet och det blev en super härlig kvinna och även om vi kan skita fullständigt i vem som ska bo här efter oss så är det ändå vårt första gemensamma hem. Vi har varit med om så mycket här så jag ville att det skulle kännas bra med köparen vilket det gjorde! 


Jag är helt inne i inredning till vårt hus och ser fram emot alla rum haha jag pausade i skrivandet för att välja men allting känns så himla roligt bara! Just nu tittar jag på mattor till altanen. Stylisterna lade ut en matta på vår balkong och jag tycker det gör allting så mycket mysigare så ni letar jag efter en matta till altanen. Jag funderar samtidigt på om vi borde ha ett bord ute så vi kan käka middag där eller om vi bara ska behålla de vi har som är mer "sitta och chilla" möbler. Typ sitta och fika. 

Jaja vi får se hur det blir. Jag var i alla fall på Nille igår och köpte två vaser som är så fina😍

En genomskinlig och en grå! 50 kronor styck bara
Bild på vasen

Uppdrag färssås

Jag älskar ju att baka och laga mat, provar gärna nya recept och drömmer redan om att få laga mat i vårt nya kök.


Det mesta blir väl helt okej och ibland riktigt bra men någonting jag alltid misslyckas med är spagetti och färssås. Jag hittar inget bra recept ingenting blir gott det blir bara slabbigt och smaklöst så mitt uppdrag innan sommaren är slut är att laga den perfekta färssåsen! Om Jag så måste laga det varje vecka.

Soyafärs, majs, morot, krossadtomst, paprika, lök och kryddor. Slabbigt och smaklöst 😩

4 april 2017

Jaha vad kan denna mulna dagen bjuda På? Jag har sugen att köra in till Burlöv center men Antons moster är i skolan så jag vill inte körs ensam. Kommer nog gå ner en sväng om valen och hämta ut Antons pass hos polisen sen vid lunchtid. Nu ska jag tvätta och städa och lägga undan telefonen och umgås med min son! Ha en bra dag😙

Fylld paprika

I lördags var Antons faster Jenny här på besök. Vi åt, var ute på kvällspromenad och hade himla mysigt. Hon bor också tillsammans med en vegetarian precis som Jerker så de var båda sugna på nötfärs men jag körde vegetarisk färs och det går bra vilket som. Min färs räkte till en STOR paprika och lunch i två dagar och deras också så receptet räcker till fler paprikor men jag skriver hur vigjorde. 


 

Recept:


Två stora paprikor
En vitlöksklyfta 
En halv röd lök 
500 gram färs
En burk tacosås 
En tredjedels burk majs
Riven ost 
Cayen peppar 
Chilipulver 
Paprikapulver 
Salt 
Peppar
Ingefära  (malen)

Till hade vi taco chips, vitlöksbröd, gräddfil Cream fraiche, tacosås, en stor sallad och vi skulle ha guacamole men avokadon var möglig.

Sätt ugnen på 225 grader.


Skär av locket på paprikan och rensa och skölj den ordentligt. 

Smörj in paprikan i olja, salt och peppar. Ställ den i en ugnssäker form och in i mitten av ugnen 15-25 minuter beroende på storlek. Under tiden paprikan är i ugnen hackar vi löken och fräser den i en stekpanna tillsammans med vitlök. Krydda med kryddorna, Det är även smidigt en en påse färdig tacokrydda men vi hade ingen hemma, när färsen är färdig häller ni i tacosås och jag tog även en liten klick Cream freich. Avsluta med majsen. När paprikan är färdig fyller du psprilsn med färsen, toppar med riven ost och in i ugnen igen tills osten fått färg, ca 10 minuter. Här kan du även lägga i locken så blir det så lite matsvinn som möjligt. 

Jag har ingen bild men gott var det!

Alltid i vår kyl

Någonting som i stort sätt alltid finns i vår kyl är:


Vispgrädde! Alltid vispgrädde jag köper aldrig matlagningsgrädde även om det egentligen ska vara det. Jag inbillar mig att vänlig grädde är bättre för där är inte massa tillsatser. Och vispgrädde är kanon att ha hemma för att spä ut färssås eller stroganoff eller helt enkelt använda sista slatten till min varma O'boy en dimmig april morgon.

Cream fresh! Kan användas till grytor och gratänger av alla dess slag.

Gräddfil! Den godaste såsen enligt mig är naturell gräddfil. 


Vilken lyxig morgon.

Under 90

Woho nu är jag tillbaka där jag började. Innan Anton kom vägde jag 89kg och nu är jag där igen woho!! Bara 15 kvar!! 


Det händer så himla mycket nu! Lägenheten är såld! Anton växer så det knakar och ålar sig fram så det är inte en sekund lugn stund! Och jag använder för mycket utropstecken! 

Riktigt Nice väder idag i alla fall. Sitter på balkongen och njuter i vårsolen i bara linne. Vår almanacka är fullbokad. Vi ska till jobb i veckan och jag ska klippa mig och fixa naglarna och grilla och på kalas. 

Det är mindre än tre månader tills vi flyttat och vi längtat såååå mycket ❤

Alltså våren!!!

sarapatriicia

Jag heter Sara och är en 24 årig tjej från en liten by i Skåne. Jag är utbildad lärare i fritidshem med behörighet att undervisa i idrott och hälsa åk F-6. Jag har världens bästa jobb men är för tillfället mammaledig för att vara hemma med vår älskade son som föddes i oktober 2016. Jag är gift med min ungdomskärlek och vi har precis flyttat in i vårt efterlängtade hus. Jag älskar att laga mat och röra på mig. I denna blogg får du läsa om min vardag, mina tankar, livet som mamma, fru och lärare samt om goda recept och fysisk aktivitet.

RSS 2.0