Nybäddat

Anton sover ju 99% i vår säng på natten. Det är enstaka tillfällen som han sover i sin egen säng men när jag var på jysk och köpte gardiner hittade jag detta fina bäddset. Så himla fint, med ugglor såklart, ja det är normativa pojkigt men jag ÄLSKAR blått så min son har mest blått. Men han kan även ha rosa eller röd eller grön men jag tycker bäst om blått.


Han har beiga snuttekaniner men i doppresent fick han dessa söta snuttemössen.

Jag insåg även att vi har köpt ett täcke för en barnsäng inte spjälsäng. Inte det som ligger i nu utan de vi hade innan. Han har aldrig använt det för jag tyckte det var så stort. De som är i påslakanet nu är som jag har haft när jag var liten.
Så fin napphållare! Jag har även köpt det i kanin så den blir får han ha hemma och den beige får flänga rundor.
Gosisar❤

Vad jag shoppade i fredags!

Jag var ju ute och gick en lång runda och shoppade i fredags. Detta var vad jag köpte 

En rolig bok till Anton. Den prasslar och där är någonting som kan pipa. Den smalare tydligen mycket gott. Köpte den på BR i Trelleborg så himla fin personal!
Har velat köpa super Charlie så länge och denna var på rea så den fick följa med hem.
Ballonger till dopet med Antons namn på.
Jag ÄLSKAR ugglor!! Så himla fint sett i storlek 74. Han är 3 månader och har redan 62-68 så jag smygköper 74 redan nu.
Billiga strumpbyxor. Så dumt det får söner och är ful färg.
Dyrare strumpbyxor. Mycket bättre!
Jag har svårt att se hur jag kommer börja använda bh med bygel igen. Det finns så många snygga utan. Unnade mig denna eftersom jag bara har svartvita för små amningsbhar.
En tröja till Jerker som inte passade.
Katten vaktar tvätten.

Helgen

Vilken intensiv helg det har varit! I fredags förberedde vi för dop. I lördags döptes Anton. I söndags fyllde jag år så vi var på restaurange. I måndags fyllde Antons farfar 60 så vi åt middag där! 


Anton är helt slut så idag är vi hemma och tvättar allt. I morgon ska här städas och packas för på lördag kör vi till fjällen och jag vill att här är rent och fint när vi kommer tillbaka. Vi ska hämta ta resväskor och sånt ikväll och kanske köpa en sak för pengar jag fick i present!! 

Igår köpte vi en kylväska till farfar, när vi öppnar den för att fylla den med glassbåtar så är den full av såna små mjuka kylväskor. Jag gick och lämnade tillbaka dom men köpte två för de var riktigt bra storlek. Jag stack även till Ica och köpte smarta saker till fjällen. Visar sen 

Har även köpt massa nytt till Smille nu när vi ska iväg så han har nya leksaker att leka med hos Matilda som ska passa honom.

Första latten

Även denna natt spenderades stora delar i valet tillstånd. Dock var vi bättre förberedda. Efter att ha försökt natta på alla sätt och vis och insett att vi hade en pigg unge bäddade Jerker till mig och Anton i soffan och sen gick han och lade sig. Till skillnad från föregående natt var Ante på ett strålande humör så vi hängde och vek tvätt, städade badrummet, städade hallen och busade. Halv åtta vaknade vi av att Jerker pussade på oss och skulle iväg till jobb. Vi somnade nog runt ett så det blev många timmars sömn.


Jsg kände att jag ville kompensera för gårdagens nedstämdhet så vi gick med vagnen och hämtade paket till min mamma sen sov han så gott så jag gick in till stan och shoppade #atthabarnärdåligtförplånboken#vifårätanudlartillmaj. Jag får lite ont i magen för jag vill inte göra det till en dålig vana att ösa presenter så jag vet inte om jag ska spara sakerna och bara ge det eller om han ska få de också i doppresent. 

Jag kände mig modig idag. Jag hade planerat att gå och sätta mig på ett kafé när Anton vakna och amma där. Har aldrig ammat offentligt när jag varit ensam. Men han sov så gott fortfarande så det blev att ta med en chailatte och en scones. Första latten jag köpt ensam sedan Anton kom woho. Sitter på en bänk vid lägenheten och njuter av solen. Ikväll blir det att duka lokalen. Så skönt att vi får tillgång redan idag. 

Lek&bus mitt i natten. Köpte de blöjorna vi hade innan. De är dyrare men wow vilken softa kvalité.
Vi läste bok innan läggdags.
Jag har tyckt det är så töntigt med mugghållare till vagnen men nu saknade jag det 😂
Så mysigt❤

Älskade barn

Klockan är 01:20. Jag sitter i soffan med benen på soffbordet iklädd min mans t-shirt efter inte en utan två kräkattacker. Ögonlocken är tunga, ögonen svider och öronen ringer efter nattens skrik. Det är en obekväm ställning för ryggen, bordskanten skär in i benen och sängen kallar så högt att jag går hyscha den. Ändå sitter jag kvar och njuter av bebisen som ligger tungt över mitt bröst. Jag lyssnar in andetagen och andas in den ljuvliga bebis doften.  


De senaste timmarna har varit en pina. Klockan ringer snart och ringarna under ögonen går ner till nästippen. Ändå sitter jag här och njuter av denna fantastiska upplevelse att ha mitt sovande barn på bröstet. Den frid och det lugn som det ger mig. Så mycket kärlek

Älskade barn ❤

Måndag

Idag är det måndag vilken innebar att vi körde iväg på babysim. Det gick väldigt bra förutom att Anton inte vill ligga på rygg. Men han var så sjukt trött så det var inte konstigt att han blev lite ledsen. 


Min bror kom hit och käka lunch och skulle passa Ante medan jag målade men det blev lite sent så jag hann inte måla men trevligt med sällskap i alla fall. Anton somnade direkt när han gått och sov till halv sex så kanske att han kan vara lagom trött vid nio/tio tiden. 

Jag hade planerat värsta goda middagen idag men Jerker var inte hungrig så jag slängde ihop lite vi hade i kylen och det hade kunnat bli svingott om vi haft vitlök hemma. Tog en kycklingfilé och delade, ner med den i en form. En svamp, överbliven paprika samt en bit zucchini. På med cayennepeppar på kyllingen. Blanda grädda, sambaolek (stavning?) Röd curry pasta och sweet chilli sås och häll över allting. Toppa med ost och in i ugnen. Koka ris och ha till! Som sagt med vitlök hade det blivit svingott nu blev det helt okej lagom måndagsmiddag gott. 

Har även gjort smoothie som jag ska ha till efterrätt!! I morgon ska vi bara chilla. Vi har haft fullt upp de senaste veckorna och i helgen är det dop och sen helgen efter det drar vi till fjällen men både min och Jerkers familj så det blir fullt ös där med. Jag längtar så mycket men jag känner att både jag och Anton behöver en slappedag idag. Jag var väldigt noga med det i början men har varit dålig på det nu den senaste tiden. 


Det ser intressant myclet ut för världen men för smaklökarna var det fest😊

Babbel

Anton har kommit in i en period där han inte sover på natten. Han hade en liknande period vid 5 veckors ålder tror jag och vår bvc sköterska sa redan då att de kan komma tillbaka vid 3 månader. Jag inbillar mig att han är inne i en växperiod nu igen och att han inte känner sig mätt på natten så han vaknar hela tiden. Han är även fruktansvärt mammig för tillfället. 


Vi har haft sån lyx nu i en månad att han sovit och bara vaknat två gånger per natt. Nu är det minst 6-8 gånger per natt och jag är gråtfärdig på morgonen. Men i morgon ska vi bara vara hemma. Idag har vi fixat lite inför flytten. Som jag läääängtar!!!

Hjärtat, han vände sig i morse från rygg till mage!@ jag började applådera som en tok och sprang in till Jerker och berätta haha jag är så nördig men det är helt fantastiskt❤

Mammig.

Alltså det har varit värsta projektet att hitta kläder till dopet och jag vet inte hur jag ska göra håret. Jag tittar på andra i min ålder och känner mig så sjukt gammal och omodern. Jag känner mig så "mammig" alltså så som jag såg min egen mamma när jag var liten och andras mammor. När man sa en sån mammaklänning eller mormortrosor, farfarströja. Jag får panik av att inte känna mig ung! 


Jag är inte gammal bara för jag är mamma, jag är 23 år. Men det känns som jag ser ut som en 40 åring som försöker vara 20 jag vet inte det är en märklig känsla.

Idag ska jag i alla fall träffa Matilda och Nathalie! 

Jag vill ha lockigt hår på dopet men tycker som sagt att jag ser omodern ut haha. Alltså jag älskar läppstift tycker det är en så cool accessoar men jag tycker inte att jag passar i det och är hela tiden nojig att få det på tänderna.
Så bytte till ett mer naturligt trots att det andra är så mycket snyggare. Provade även en ny locktång. Eller jag köpte en till bröllopet med fem olika huvuden eller vad man ska säga. Använde det minsta idag och blev ändå nöjd. Det gav lite mer volym.

Första träningspasset på ett år.

Idag var det dags för MammaBarnGympa. Så roligt det var och Anton var så duktig! Det varar en timme och det är lång tid för en liten bebis att ligga själv men han låg och tittade på oss och mitt i passet var ett break där vi hade med barnen och sjöng och dansade. Längtat till nästa torsdag! Det var sjukt jobbigt haha inte bara för att det var ett år sedan jag tränade utan det var ett riktigt tufft pass. 


Efter passet körde jag hem till mina föräldrar där Antons moster var, hon passade honom så jag fick köra iväg och handla och duscha ensam. Woho!! 

Nu står jag med bärsjalen och går runt med en bebis som inte vill sova. Jag gick en runda till Coop innan och köpte frukt och bär så vi kan göra smoothie i morgon! Men jag orkar inte asa ut vagnen en gång till annars hade han säkert somnat så. 


Kläderna Anton fick i namnsdagspresent så himla gulligt!!
Jag kan rekommendera alla gravida och med en liten bebis att köpa en sjal. Det avlastar myclet mer än en bärsele.

En typisk situation

Alla frågar om mammalivet är som jag tänkt mig. När jag blev gravid kunde jag inte tänka eller drömma om livet som mamma. Jsg föreställde mig inte förlossningen heller vilket tydligen är ovanligt eftersom alla frågar om det. Jag har alltid haft livlig fantasi men har otroligt svårt att föreställa mig saker som jag inte vet hur det kommer vara eller hur det går till. Ska jag på semester till ett nytt ställe kan jag inte drömma mig bort för jag vet inte hur det faktiskt är där. Jaja konstigt inlägg men jag kunde inte föreställa mig själv i denna situationen...

Tar på maskara med bebis under armen som gör allt i sin makt för att försöka få i sig mat. Utan bh och med magen uthängandes.

Antons namnsdag

Idag har vårt hjärta namnsdag. Vi har aldrig firat namnsdagar men jag tackar inte nej till en anledning att shoppa så lille gos fick ett paket på morgonen som innehöll en fin body med tassavtryck på samt en mössa med samma tryck och ett par byxor/leggins med en hund i rumpan. Får visa bild sen men det åkte direkt i tvätten så kanske han kan ha det sen idag när vi ska hem till min farmor och farfar. 


Vår smoothie mixer gick sönder igår!! Alltså jag älskar den och vår stora mixer är nerpackade så i morse stod jag med handmixer men gott blev det! Älskar smoothie så enkelt och jag längtar efter att få bjuda Anton på det. 

Hahaha hade bara en liten bit presentpapper kvar så fick vika kläderna massor av gånger.
Mmm...vaniljyoghurt hallon och tropisk mix.

Babysim

Idag blev det babysim och mysigt var det! Ante var skeptisk till det hela i cirka 20 minuter, av totalt 30, men den sista stunden spralla han loss. Jag bedömde att han var yngst av alla och många av de andra barnen kunde plaska själv med armarna men Anton är inte riktigt där än men han cyklade på med benen och hade hur kul som helst. Samma sekund som bilen startade somnade han. Lille gubben och nu har vi ätit och duschat hemma och han somnade igen. Tänkte köra och handla men det får bli att mysa i soffan så han får sova❤

Tre månader.

Idag är det tre månader sedan vår hjärta kom till världen. Vid denna tiden hade vi kommit till neonatal på grund av låg syreupptagningsförmåga. Vi blev ivägskickade att äta för det hade vi inte gjort på typ ett dygn och Anton kräktes och blev tömd på en mängd fostervatten som han hade i magen. Anton var älskad från första stund men där och då för tre månader sedan hade jag varit vaken i fyra dygn och ville bara sova. Jag längtade så fruktansvärt mycket efter att få ligga i en säng och sova. Det tog två månader till innan jag fick min önskan uppfylld. 


Tremånsdersdagen firas i alla fall med vaccination. Det gick bra men Antons mormor fick följa med eftersom jag är otroligt rädd för sprutor, nålar och stick och inte vill smitta honom med min oro för det är ingenting farligt och det vet jag men jag är rädd ändå.

En av mina absoluta favoritbilder. Så mycket kärlek! Detta är när vi kommit från neonatal tillbaka till patienthotellet❤.

Storstädning

Påbörjade min storstädning igår. Jag suger på att plocka undan saker så det tar alltid sjukt lång tid för mig men Antons moster kom hit idag och underhöll honom så jag kunde fixa lite och ta ner julpyntet. När jerker kom hem röjde han på 20 minuter så förhoppningsvis går det lätt i morgon när jag ska rensa och städa. Har fått klart badrum och sovrum än så länge 😊. 

Så skönt! Dock är badrummet aldrig nystädat länge när vi har tvättmaskin och tumlare i badrummet det blir alltid massa ludd direkt.
Det ser stökigt ut men har för e gångs skull hittat en plats till mina värmetänger.
Jag ÄLSKAR ljuslyktor!! Längtar till huset så jag kan ha fler. Men kan knappt ha några tända för katten.
Köpte nya gardiner till sovrummet också. Är nöjd, måste bara sy upp de.
Antons hörna❤
Vi satte oss i soffan och läste bamse medan pappa röjde runt hemma 😍

Lite nytt

Jag längtar så sjukt mycket efter vårt nya hus! Vi lär väl antagligen inte ha några pengar i början men jag drömmer om att inreda det. Det blev ingen simning igår, jag mådde rumpa så stannade hemma och sov typ hela dagen. Idag har vi varit hemma i tre dagar på rad. Det har inte hänt sedan jerker började jobba tror jag. Så jag fick lite myror i fingrarna och ville börja fixa här hemma men det känns inte lönt att göra någonting större. Jag är lite sugen på att måla om köket eftersom kaninen bitit av så mycket färg men jag avvaktar lite och istället GICK jag med vagnen till rusta och dollarstore vilket är ca 40 minuter enkel resa. Jag var ute efter gardiner som är i tyg men der finns bara såna tunna som vi redan har men katten klättrar i de så de är så fula nu. Det blev lite kuddar och plädar istället så får jag köra till jysk och ica sen och se om det finns gardiner där. 


Jag är så sjukt sugen på att storstäda så det är helt sjukt alltså rensa och skrubba varje liten vrå!! Får se om det blir någonting av det denna veckan. Ska i alla fall försöka få ner julpyntet haha. 


En bild på magen. De var 25 september alltså tio dagar innan BF. Och 17 dagar innan han äntligen tittade ut. Jag var så vätskefylld en vecka efter han var född vägde jag 15 kg mindre än dagen han föddes. Och bristningar ha jag gott om men det är så värt det varenda en❤

Att vara förkyld utan glass

God morgon! Idag är första dagen på babysim det är dock osäkert om vi kommer iväg. Har haft ont i halsen hela helgen och vaknade upp med järnhjälm nu på morgonen. Hoppas det går över när vi käkat frukost. Har en sprallig liten kille bredvid mig som förhoppningsvis skulle tycka det är så kul.


Jerker lade till en parentes i mitt godisförbud och det är att jag får äta min mammas kakor när hon bakat. Vi var där i helgen och käka brownies men förutom det har jag varit godisfri i en vecka. Vilket kanske inte låter som en utmaning men när jag är van att käka någon form av godis VARJE DAG så är det jobbigt att sluta. Kroppen söker efter socker, och att ha ont i halsen och inte äta glass var ganska jobbigt igår och jag ville skita i allting och köra ner och handla MEN det är precis så Jerker kommer känna om han ska sluta snusa så det är bara att bita ihop. 

Någonting som är ännu svårare är att inte pussa på min pluttis. Jag fattar ju att han antagligen blir smittad ändå eftersom jag är med honom 24h om dygnet men det känns ändå bättre i själen om jag inte utsätter honom med direkta bakterier. 

Nytt år

Nu är 2017 här och det känns faktiskt bra. Vi hade en mysig nyår här hemma med Tobbe,Madde, Melle, Jonathan och Amanda. Vi åt och spelade spel hela kvällen och firade in det nya året på balkongen med Abbas happy New year i högtalaren. J och Amanda sover här och vi hade brakar frukost dagen efter och mös hela dagen❤

I väntan på gäster
Katt i hatt. Stackarn var livrädd vid tolvslaget. Barnen sov sig genom allt.
Frukost med pannkakor (som inte räknas som godis och kakor) grädde, mackor, bullar, frukt. Så gott!!

sarapatriicia

Jag heter Sara och är en 24 årig tjej från en liten by i Skåne. Jag är utbildad lärare i fritidshem med behörighet att undervisa i idrott och hälsa åk F-6. Jag har världens bästa jobb men är för tillfället mammaledig för att vara hemma med vår älskade son som föddes i oktober 2016. Jag är gift med min ungdomskärlek och vi har precis flyttat in i vårt efterlängtade hus. Jag älskar att laga mat och röra på mig. I denna blogg får du läsa om min vardag, mina tankar, livet som mamma, fru och lärare samt om goda recept och fysisk aktivitet.

RSS 2.0