Torsdagen den 26 Juli 2012

Den dagen fyllde världens bästa Cassandra 19 år WOHO!!
Det firades med mat, snack och massa mys med några tjejer från klassen!

(har försökt skriva inlägg ett tag nu men vår lilla snäcka ska på ALLT och säger man nej så ska hon på det tre gånger till för det är mycket roligare om man inte får...)

I alla fall så i Torsdags började jag dagen med att sola ,riktigt nice, sen fixade jag det sista med presenten till Cassandra. När jag skulle sticka sen så frågar mamma om jag tog ut chokladet från kylen och det hade jag gjort (Gav henne bla. Chokladfondue med frukt och choklad) ska precis köra iväg så märker jag att jag tog ut chokladet men jag glömde hela presenten i köket så in snabbt som tusan och cyklade som en galning, svetten rann och på tåget var de så fullt att jag började svettas ännu mer!

Väl framme mötte jag mina älskade lundatöser, vi satte ihop alla våra presenter till en stor present och hann snacka lite innan resterande tjejer kom. Fick även låna en klänning av Cassandra så jag kände mig lite frächare.

Resten av kvällen spänderades på Fridays med god mat och gott sällskap, hoppas grisen hade lika trevligt som jag hade:)la presentkorg, haha inte världens snyggaste men gjord med kärlekFödelsedagsgrisen själv med presenterna i högsta hugg!
Grattis igen hjärtat :)♥

gnälliga människor ett fenomen för sig

"Man har så kul man gör det" Är det perfekt ordspråk man borde använda sig av oftare, speciellt under denhär sommaren vi haft!
Jag erkänner jag har gnällt lite på vädret MEN jag har varit ute i skogen fast det har regnat, jag har varit ute fast det är varmt, har jag frusit har jag tagit på mig en extra kofta och så är det med det. Det finns många människor som gör det, som biter ihop och gör det bästa av den situation de hamnar i.
Sen finns det ju de människorna som för två veckor sedan, konstant gnällde över att vi inte har någon sommar, att det bara regnar, frågat sig och alla andra vart sommaren tar vägen?, om de ska behöva ha vantar på sig i mitten av Juli? allt detta har det kräkt ur sig på 2000-talets vanligaste komunikationsväg-FACEBOOK!
Det fantastiska med dessa människor är att de nu spammar hela facebook med yterliggare gnällinlägg över hur varmt det är, de kan inte vara ute, de kan inte sova, de brnner sig hit och dit och jag kan slå vad om att exakt samma människor kommer sitta där om två veckor igen och gnälla över någonting annat med vädret!
Jag förstår inte vad det får ut av att sitta där dag ut och dag in och bara förmedla oehört mycket negativ energi, när de istället kunde tagit sig i kragen och gjort någonting vettigt! Har de inga idéer så kan man GOOGLA, läsa en bok, röra på sig, träffa en vän, ta en stund för sig själv, bada, måla naglarna, klippa gräset eller varför inte MAILA VÄDERGUDARNA OCH I DETALJ FÖRKLARA HUR NI VILL HA VÄDRET så vi andra slipper ert gnällande!
Ska jag vara ärlig så tycker jag att jag har slösat extremt mycket energi på någonting väldigt meningslöst och förstår än mindre de personerna som gör detta varje dag, tror jag hade mått mycket bättre om jag bara släppt det och gått ut i solen, så nu gör jag det :)

Träningsapp

Jillian michaels (som ni kanske sett som en hård tränare i Biggest loser) har släppt en gratis träningsapp som jag tycker är bra, där finns träningsövningar som hon visar genom videos, recept, och ett träningsprogram. Man kan med hjälp av det redan satta träningsprogramet och de övriga övningarna sätta ihop eget träningsprogram som man själv tycker passar. Jag tycker som sagt att appen är bra då hon ger så nogranna instruktioner och jag har redan idag lärt mig väldigt mycket och provat att göra RÄTT på övningar som jag tidigare gjort fel på och man känner direkt att musklerna jobbar! 

Hon har även en HEMSIDA för de som är intresserade( haha jäklar vad jag gör mycket reklam nu, men jag har förstått att det är väldigt många som försöker leva ett mer hälsosamt liv och det är viktigt att vi hjälps åt och tipsar och stöttar och peppar varandra i vår framgång)  

Pierre Robert

Så på tv reklamen att Pierre Robert börjat sälja träningskläder så det var ju bara till att gå in på hemsidan och kolla! Jag köper nästan alltid strumpbyxor därifrån, de är ganska så dyra men man behöver inte gå och dra upp dem hela tiden eller någonting sånt så jag betalar hellre lite extra för bra kvalite. Sen deras underkläder köpte jag till teatern då man ofta byter om bland massa andra människor och jag tycker de är helt fantastiska, än så länge har de varit som nya när de kommit ur tvättmaskinen och inte tappat färg eller någonting, har två olika sorter och jag älskar dem, fast jag inte använder såna underkläder varje dag men den där veckan i månaden när man är så svullen över magen är de perfekta för de spänner ingen stans!

Blev i alal fall helt förälskad i typ alla träningskläderna så enkla men ändå fina
Alla bilder är lånade HÄR IFRÅN och där finns information och priser om alla kläder.

Att vända på dygnet

Smartingar som jag och Jerker är så tog vi ut Nelly på natten den dagen hon kom hem till oss och då blev det bus några timmar och sen sov hon hela dagen där på med lite bus på eftermiddagen, sov hela kvällen och sen klockan elva stod hon på gallert och ville ut och busa igen haha.

Städade hennes bur i morse så hon var ute ca tio minuter och nu ligger hon och vilar igen, ska försöka få upp henne så hon får utforska utomhusvärlden nu när det för en gångs skull är lagom temteratur.

Skulle publicerats i söndags men det blev klydd
update: kopplet var rent för stort och trillade av henne så det blev att busa inomhus istället.Pigelin kanske skulle varit ett mer passande namn haha :*

Kvalitet framför kvantitet

Träning har inte varit prio ett på listan nu på ett tag då jag har haft så fruktansvärt ont i magen och över livmodern så all min tid har gått åt att försöka orka göra någonting över huvud taget!

Men nu har smärtorna lagt sig lite så jag och Jerker bestämde oss för att ta en runda i skogen i går. Det som skulle vara en lugn promenad blev ett svettigt träningspass. Vi avvek från den vanliga stigen, hoppade över stora grenar, balanserade på spenar och fallna träd. Lekte knufflekar där en håller emot och den andra ska med all sin kraft putta den andra framför sig, och tvärt om att man ska dra den andra bakom sig, det blev lite armhävnigar på bänk, spurt i uppförsbacke, spring i trappor och avslutande jogg och rask promenad. Vi kom inte så långt men vi var trötta och svettiga efter ett intensivt pass och KUL hade vi, så har du svårt att hitta träningsmotivation, dra med en kompis ut i skogen och VÅGA LEKA!!

(skulle lag upp  detta i söndags men det blev klydd)

Träning ska vara kul!

Från ett djur till ett annat

Igår spänderade jag och Jerker största delen av dagen med att leka med Wilma, gick till och med in i djuraffären för att köpa godis till henne, och där kunde jag ju inte låta bli att gå och kolla på gnagarna och fastnade direkt för en liten charmörska som tittade på mig med snälla ögon.

Gick hem och gav Wilma godis, hon tog en  godis pinne och utan att spaka på den gick hon och grävde ner den i sängen. Jag kunde inte släppa den lilla bruna dvärgväduren helt så skrev sms till mina föräldrar att jag sett henne och skojade att vi kunde köpa henne, låtsadstjatade lite till men släppte det ganska snabbt när de sa nej.

Gick ut och träffade matilda och vi snackade en massa och kom bland annat in på djur och hur mycket glädje det ger och att vi saknar de vi haft. När jag kom hem kallade pappa in mig i köket och sa att jag fick köpa kaninen om jag betalade allting själv och ja som en sexåring på Julafton sprang jag runt den kvällen, nervös, kunde inte somna och vaknade tidigt i morse, ner med buren från vinden som tillhört min älskade smulan♥ som jag saknar nått enormt.

Hur som helst sprang runt och städade och plockade undan i morse och duschade sen bar det av till Djuraffären som öppnar kl:10.00, små fnissande gick jag in samtidigs som biträdet öppnade dörrarna, fram till burarna och jag trodde jag skulle börja gråta, hon var inte där, stod kvar lite snopet men då får jerker syn på henne högt upp på en liten balkong i buren satt hon och spanade. 15 minuter senare var vi hemma med en kanin, en pse mat, en påse hö, en påse spån, en saltsten, en tuggsten och en vattenflaska och vi bara okej jäklar vad fort det gick haha.

Denan dagen har gått åt till lilla Snäckan, hon är så nyfiken och har varit på upptäktsfärd mest hela dagen, med en liten tupplur och matpaus. Lite mys han det också bli innan vi skulle göra mat.

Nu ligger hon helt utslagen i buren haha sötnos:*

Samtidigt som jag är så glad över Nelly Brownie ( ja jerker vill att hon ska heta brownie och jag och mamma gilllde Nelly så det fick bli både och) så blir jag ändå nostalgisk och tänker på hur det var när smulan kom till oss för så många år sen och den tiden vi hade tillsammans, komemr alltid att älska henne♥, och som jag och matilda sa igår kan man nog aldrig förstå kärleken till djuren om man inte själv haft ett♥.

Tänk ändå att bara för att vi skulle handla godis till Wilma fick vi hem en underbar liten kanin (där av rubriken)
Det första och roligaste hon hittade var sopkvastenVaknade till detta och blev livrädd när jag såg att buren var öppen och först inte såg någon kanin i men jo hon ligger ihop kurad. Såhär låg dem två och sov i 1,5h haha ♥


lilla Nelly

Tänkte att jag skulle hinna skriva lite inlägg innan filmen vi ska se (Zorro) men den började tydligen åtta och inte nio som jag trodde så det blir bara att slänga in en liten bild på vår lilla sötnos Nelly som kom till vårt hem idag, berättar mer senVilken sötnos :*

Yesterday

Igår efter jag gjort mitt högskoleval, fixade jag mamma och jerker ihop mina tackkort ( studenten, är lite sen) sen gick jag och nathalie runt en runda och delade ut vissa, det blev en rejäl promenad haha.

När vi gått halva svedala gick vi hem till henne och snackade lite sen stack jag hem och åt. Vid halv nio kom Jerker så stack vi till Andreas, kollade Stig Hellmer och snackade medan han laddade ner en film.

När filmen var nerladdad stack vi till Jessica och såg den, den var ganska så läskig och jag kan ha råkat töja ut andreas högra byxben en aning för det var de första jag fick tag i när jag blev rädd haha. Vi såg en rolig film efter det sen blev det hem och sova!

aaaah this is Craaaazy!

Illamåendet sprider sig i kroppen jag får ont i magen och det känns som jag ska svimma!
Igår satt jag på mitt golv och tänkte, funderade, underade, läste om den utbildningen jag kommit in på, är jag redo att läsa tre år till? är det dehär jag vill syssla med? är det rätt val!?

Efter många minuters tänkande så valde jag att tacka ja till platsen ( jag ka nändra mig till och med den 30 Juli)

Sen om det är rätt för mig eller inte det får jag ju se :)

Söndags gäster

Söndagen bestod till största del av att ta det lugnt om jag inte minns helt fel haha, sen på kvällen komm hela bandet hit och käkade och de snackade en massa haha värre än tonårstjejer haha men de är underbara pågar allihopa och man vill bara gosa om deras kinder :)Trottsade vädert och sprang runt i min nya shortsdress I love it !

irriterande

Det går inte längre att blogga från mobilappen, därav den dåliga uppdateringen..

I helgen var det årets höjdpunkt här i lilla Svedala! nämligen Sommarrocken, som även i år firade 25 år woho!

På Torsdagen var det Takida som avslutade det hela och de gjorde dem bra! sist de var här tyckte jag att de sög men nu så bara sögs jag in i deras atmosfär och det blev en helt annan stämning och känsla för mig! Dock har de ändrat om hela festivalområdet pga den nya skolan som byggts på de gamla området så var det mycket bredare så på något vis stod som packade sillar längst fram och kunde precis ta upp händerna och klappa om man tog upp en arm i taget...

I fredags var det först E-type ( Ja jag är 19 år gammal) han bjöd på en riktig show precis som sist han var här, han är intte världens bästa på att sjunga ( det erkände han själv också), men han vet hur man underhåller folk och det gillar jag. Senare på kvällen var det Hammerfall som avslutade, kanske inte riktigt min typ av musik men jag är ju uppvuxen med den och det var faktiskt bra

Sen kom Lördagen som alla väntat på! Värmde upp med Planet där pappa spelar, dem var riktigt duktiga och visade att man behöve inte ge upp rockstjärne drömmen bara för man inte är 17 längre. Såg liter av Amanda Fondell också men HALL VAD HÄNDE DÄR!?!? lilla skånetösen har förvandlats till en stockholmsbrutta eller vad!!?!?!? jaja efter pappa och dem stack vi hem och åt och chillade med Tobbe och Katta, sen tillbaka igen gick runt lite och sen avslutade Timbuktu hela tillställningen!

Han var som vanligt riktigt bra men hade fett jobbigt folk runt oss så det blev inte samma stämning som på takida tyvärr men allt som allt var det tre riktigt trevliga dagar men det var så fett mycket folk så man träffade nästan ingen man kände haha :P
De syns inte här men de hade större publik haha alla stod typ bakom mig ;)Woohoo jag fångade blomman ;)

dansa pausa dansa pausa

Har haft lite paus från träningen nu de senaste veckorna...trist

Spelade ju catchball varje dag på semestern så jag rörde ju mig där och gjorde magövningar men mina stackars armar har inte fått mycket till träning förrän i tisdags! Då var det friskis och svettis i parken! Många tycker säkert att Friskis&Svettis är överskattat men jag kan säga att de i svedala är underskattade! Fastän man är en grupp så kan man utmana sig själv. Istället för att göra basarmhävningar gjorde jag riktiga armhävningar på tå och fick rejäl träningsvärk!

Körde även armar,axlar och rygg på gymmet med Jerker idag, riktigt nice! är helt slut i armarna nu eller ja i hela kroppen, körde lite rumpa&lår också


Älskar mina rosa joggingskor som passar perfekt även till utomhusgymnastik!

Haha aah pallar inte har varit sugen på chokladmilkshake (rättare sagt MAX lyxshake!!) sen jag kom hem, försöker att motstå men vet inte hur länge jag kan hålla mig!gårdagen

Var i stan med Nathalie igår, snackade en massa och Shoppade en långklännig (hittade äntligen en som är lång även för mina 174 cm) och en byxdress, de skulle egentligen ha kostat över 1500:- men det var på rea så betalde mindre än halva priset!

När vi kom hem träffade vi matilda och då hade vi på oss våra nya klännigar haha lite töntigt men älskar den!!! Senare på kvällen käkade jag och kollade so you think you can dance sen vid elva stack jag och Jerker hem till Jessica, snackade lite sen ville Jerker ha scones så iväg och handla mjölk på statiol innan de stängde sen stod han och bakade mitt i natten, svingott blev det !!

Stack hem och sov sen, och vaknade av pisseregn!


Klänningen är från Zara och Byxdressen är från MQMäster bagarn hamnade lite på sniskan men är lika glad för detTystnad

Det är ytterst sällan som jag känner att jag vill sitta tyst för mig själv, sist var nog när jag fick reda på att jag skulle få ett kusinbarn, jag blev så glad att jag inte fick fram någonting först gick jag bara runt sen blev jag helt tyst.

Nu är det lika dant igen... Jag trodde aldrig att jag skulle komma in på högskola och jag har alltid sagt att jag inte vill plugga mer efter gymnasiet, men när jag fick reda på att jag kommit in kände jag mig helt isolerad och tyst.

Har precis skrivit på anställningspapperna på ett företag och gjort mig berädd på att jobba, men på något vis vill jag ändå gå i skolan eller jag vill gå den utbildningen, men tre år till i skolan känns så länge haha och sen blir jag osäker på om jag valde rätt, jag kanske skulle valt att läsa till socionom istället fastän det inte kändes rätt innan.

Just nu är jag helt förvirrad, glad men förvirrad, tveksam, kluven, glad, förvirrad.

Får väll försöka lägga valet lite på hyllan och göra lister på för och nackdelar eller något...

detta är helt sjukt kan verkligen inte förstå att jag kom in !!

Shopping sugen!


Jag är så sjukt sugen på att shoppa!!Bilderna är från nelly och Ginatricot

får aldrig nog av skor

Köpte två par skor på REA förra året, ett av dem använde jag en gång, på skolavslutningen, sen gick klacken sönder och jag har fortfarande inte orkat gå ner och klacka om dem...

Dessa använde jag också bara en gång förra året hemma i uterummet men
nu när jag kom hem från Cypern har det varit lagom väder att inviga dem ordentligt :)

Dagen

Var uppe tidigt för jag hade ett planerat möte på VMP. Skrev under papper och var ute och kollade på ett företag.

Hem gjorde mat, mös med mitt hjärta, till Jerker och gick ut med Wilma, träffade Nathalie, var ute och körde Jerkers nya bil. på kvällen träffade jag matilda och nathalie och snackade en massa, daniella kom också en stund sen.

Har inte gjort mycket sen dess käkat typ, ska snart gå och lägga mig. Imorgon får jag se till att komma igång efter semestern. Både med träning och städning, både rum och kropp ser för jäkligt ut!Wilma blev helt tossig när vi kom hem och började pipa och frusta
och springa runt våra ben flera varv och hämtade såklar bollen haha gulle!

Funderingar

Jag har så mycket tankar och känslor och funderingar i min kropp just nu så jag knappt vet var jag ska bli av, får väll försöka sova elelr skriva ner allt och se om jag kan få någon ordning på det

lastrandt

Jaha dagen bjöd på lite glassätande och strandpromenerande med Jerker och Jessica, grillning och snack med farmor och farfar och nu ska jag snart sova ska upp tidigt imorgon och har haft huvudverk hela dagen!lite temperatuskillnad på havet här och på Cypern haha ;)

dagen so far

Heej och Godmorgon!

Har sovit rent för länge idag och huvudet känns mer som det varit med om en tuff fylla än som en skönhetssömn...

Började morgonen med bullar och frukost på altanen, sen in en runda till ELgiganten och hämtade mina hörlurar spom jag lämnade in på service innna jag åkte. Fick helt nya och slapp betala en spänn så blev överlycklig!

Nu vet jag inte riktigt vad som händer har en rastlös pojkvän bredvid mig så får väll stänga av datorn haha
Nä men solen skiner så får väll passa på att vara ute idag! 
Klänningen är också ny från New Yorker älskar den! :)

Nu får alla ha en riktigt trevlig och solig söndag tycker jag puss hej leverpastej ;)

YesterdaysoutfitMåste bara säga att jag ÄLSKAR min nya kofta från Ginatricot!
Först i affären tyckte jag den var skitful men när jag tog på den så var jag fast så jäkla mysig !

Välkommen hem

Sa Sverige med regn och rusk!
Men det stoppade inte oss från att ta en runda i skogen, så på med promenadskorna och ut i leran, så mysigt det var i skogen när det regnade.

Träffade nathalie och Daniella en liten stund sen bestod resten av dagen och kvällen av film..
Kärlek går inte att köpa för pengar, eller...


Fick en försenad studentpresent av Jerker samma dag som jag åkte till Cyprus!Vi var först nervösa att de inte skulle passa men de sitter som en smäck och nu behöver jag bara en bra anlednig att använda dem! :D

sarapatriicia

Jag heter Sara och är en 24 årig tjej från en liten by i Skåne. Jag är utbildad lärare i fritidshem med behörighet att undervisa i idrott och hälsa åk F-6. Jag har världens bästa jobb men är för tillfället mammaledig för att vara hemma med vår älskade son som föddes i oktober 2016. Jag är gift med min ungdomskärlek och vi har precis flyttat in i vårt efterlängtade hus. Jag älskar att laga mat och röra på mig. I denna blogg får du läsa om min vardag, mina tankar, livet som mamma, fru och lärare samt om goda recept och fysisk aktivitet.

RSS 2.0