det går bra nu

Denna veckan har jag hållit mitt nyårslöfte! Har tränat 3 gånger (-2,4 på 10 dagar). Jag har fixat mig nästan varje morgon(till och med örhänge och halsband!! 

Umgåtts med familjen och igår träffade jag älskade cassie vilket gjorde gott för själen❤ rent spontant gick vi och byggde naglar. Jag har väldigt svårt för att vara spontan så det är viktigt för mig även en sådan liten sak. Sen känner jag ju mig sjukt snygg nu också! Köpte även nya örhänge och halsband på rean när vi ändå var på gång.

-11 på 11 veckor

Mitt mål är -11 kg på 11 veckor. Chansen att lyckas är väll inte så stor haha men bra med ett mål i alla fall. Efter 4kg ska jag köpa mig en sak jag vill ha 😄.

Det har blivit mycket rörelse idag! Först frågar pappa om jag ville simma så det blev 1000m där och sen frågade min bror om jag ville springa så det blev 3 km i en hal skog! Och nu är planen att göra 1,5h yoga så jag kommer i kapp 😊.

Man ska inte gå ut för hårt men idag har jag känt för det 😙

Får förhoppningsvis inviga mina nya inomhusskor i veckan😆

5 januari 2016

God morgon! 

Fy vilken hemsk natt jag hade söndag-måndag! Hade sån fruktansvärd mensvärk så jag sov samanlagt 2,5 h och hade öppning så gick upp 04.15. Trots detta körde jag och handla direkt efter jobb (precis Sommestad av världen trots att klockan bara var 15.). Vi fick hem vår fina almanacka som jag beställt för en vecka sedan! Woho! 

Körde till Jerkers syster och gav henne en också i försenad födelsedagspresent, personliga bilder.

När vi kom hem satte jag mig på yogamattan och körde Day 2 det var 50 minuter och såå skönt.

Sen hann jag inte mer än lägga huvudet på kudden(efter dusch och sånt) innan jag somnade.

Nu sitter jag på jobb och har ett barn, som sover i soffan så har haft en lugn morgon hit intills. 

Alltså vi har så sjukt mycket ost hemma, både i kylen och i frysen så det blir paj och lasagne denna veckan för att bli av med lite av laget 😊

3 januari 2016 mental och fysisk hälsa

Jag och min sambo har jobbat som bara den hela detta året. Vi köpte en lägenhet när jag fortfarande gick i skolan och jag ville inte ta studielån, vilket har gjort att vi nästan aldrig träffades. Vi har inte haft semester sedan februari och då höll jag på med examensarbetet så dessa lediga dagar under jul och nyår har varit guld värda. Vi har umgåtts väldigt mycket vilket jag älskar men det har varit så skönt de senaste nätterna när han somnat och jag varit pigg för då har jag kunnat ha egentid utan dåligt samvete. 

Inatt körde jag min bror hem, vi hade så mysigt med varma mackor och varm oboy men hans bil lade av när han kom till oss så jag körde genom hem. 

Sen!! Tände jag ljus i badrummet och körde ansiktsakrubb, bodyskrubb med handske och boll och hårinpackning och hela köret. Kroppslotion, ansiktskräm, fotkräm. Ny tandborste, tandtråd osv. Verkligen heela kroppen så välbehövt!!

Idag har jag fortsatt i min " ta hand om mig själv-anda" och gjorde yoga för första gången på månader! Då jag inte är jätteduktig följer jag en tjej på Youtube " yoga With Adriene". Jag älskar hennes videos och hon har en lättsam syn på yoga vilket jag älskar! Hon har precis startat ett 30 dagars yoga camp och första videon är uppe nu! 

Prova du med! Säg inte att du inte har tid! Det är 30 minuter och den tiden är du värd att spendera på dig själv!! 

https://youtu.be/AUJW1Kd4zik


investera i mig själv

Jag hade inga nyårslöfte detta året men en tanke i att våga satsa och investera i mig själv. Det låter löjligt och den ett lyxproblem men jag har blivit ganska överviktig och ovig och tråkig och känner mig sällan snygg och trygg i min kropp och i mig själv. Så mina mål och riktlinjer är att investera i mig själv och i min hälsa, både den fysiska och den mentala hälsan. 

Jag smygstartade i natt genom att prova locka håret. Jag kan inte och det blir aldrig bra så jag blir oftast missnöjd och sätter upp håret efter allt slit. Och detta är ett lyxproblem jag vet men nu ska jag lägga fokus på mig själv för det behöver jag. Så om jag övar och lär mig hur man gör kan jag lätt fixa det till vardags så jag kan känna mig fin 😊. 

Jag lärde mig en väldigt bra teknik och resultatet blev bättre än förväntat. Det är ju långt ifrån perfekt men för första försöket är jag nöjd 😊

2016

Idag är den andra dagen på det nya året. Mycket har hänt sedan sist jag skrev. Jag betade bloggportal när mitt liv var kaos. Jag behövde en ny start och försökte fly från det förflutna, alla tankar och alla känslor. Julafton 2012 tog min morfar sitt sista andetag och det har varit otroligt tuft. Det var den första släkting som gick bort och jag kunde inte hantera det. 2013 begravdes 3 morfar, min, min sambos och min mammas. Detta gav mig otrolig ångest och jag tror jag hamnade i en lätt depression. Jag kunde i detta skedet inte se meningen med livet och jag som alltid velat ha barn tog avstånd från alla känslor gällande barn då mitt barn ger min pappa titten morfar. Samma titel som de personer som under året försvunnit från oss, där och då kunde jag inte tänka längre än att jag inte kunde ge honom den titlen för jag var så fruktansvärt rädd. 

Hela det året var mörkt, fler personer blev begrava, unga människor och detta gav mig ännu mer tvivel och jag kände total hopplöshet. Vi räknade dagarna till det nya året och ville bara att 2013 skulle ta slut. 

Lättnaden den 1 januari 2014 var stor! 2014 var nog ett bra år men hela året var bearbetningen av det som hänt året innan. Nu i efterhand känns det som att allting var på standby eller inte allting men jag var det. 

2015 började jag leva igen men förvirrad. Två år av mitt liv har typ försvunnit det låter så konstigt men jag kunde inte fatta att jag fyllde 22 men började så småningom vänja mig vid det och började trivas med det. 

Det var vemodigt attsläppa 2015 för det var ett tryggt år privat, inte i världen med alla mord och våldtäkter och bombningar men jag kände mig för första gången på länge trygg. I mig själv, i vår lägenhet som äntligen blivit renoverad, med mitt yrkesval och i min relation. 

2016 känns lite läskigt för jag släpper stödhjulen som suttit på hela förra året. Jag känner att jag börjar ta små steg på egen hand och försöker våga mig ur min trygghetszon(stavning?) Och utmana mig själv och försöka våga göra saker som skrämmer mig. Jag är en orolig person jag är rädd för det mesta och vågar sällan hoppas men jag vill försöka hoppas att detta kan bli ett bra och roligt år där jag får göra massor av nya spännade saker tillsammans men nära och kära där jag trivs allra bäst med de jag älskar. 

Puss och massor av kärlek 

sarapatriicia

Jag heter Sara och är en 24 årig tjej från en liten by i Skåne. Jag är utbildad lärare i fritidshem med behörighet att undervisa i idrott och hälsa åk F-6. Jag har världens bästa jobb men är för tillfället mammaledig för att vara hemma med vår älskade son som föddes i oktober 2016. Jag är gift med min ungdomskärlek och vi har precis flyttat in i vårt efterlängtade hus. Jag älskar att laga mat och röra på mig. I denna blogg får du läsa om min vardag, mina tankar, livet som mamma, fru och lärare samt om goda recept och fysisk aktivitet.

RSS 2.0