framstupatfosterläge

Jag hade en riktigt härlig vecka förra veckan med hela fyra dagars ledighet! Jag jobbade kväll i söndags och när jag slutat blev det en tripp till stranden med Jerk, Jessica, Andreas och lilla Wilma. Gick på stranden, såg grodor och kände på vattnet. Måndagen bjöd på shopping med mannen min, två par nya träningsskor blev det, ett par till träning och ett par till vardags.
 
På tisdagen åkte samma gäng som i söndags (minus Wilma) till Björnstorp för att grilla och cykla dressin. Det var både roligt och lite läskigt då Andreas skulle se om dressinen kunde stegra vilket ledde till att vå spårade ur.
 
Jobbade på onsdagen och sen torsdag-Fredag spenderades med familjen (+ Jerker och Amanda som jag i och för sig rärknar in som medlemar i min familj) det fiskades, Amanda, pappa och Jerker fick napp, solades, badades och spelades kubb.
 
Jobbade morgon i Lördes och på kvällen blev det grillning med ett gäng hemma hos Jerker.
 
En helt underbar vecka förutom att jag helt glömt att ta hand om mig själv vilket leder till att jag ligger i en variant av framstupat sidoläge blandat med fosterställning då min mage är uppsvullen som om jag vore i 5 månaden. Den värker och krampar och jag ska överväga att få ett kostupplägg av en dietist som kanske kan hjälpa mig att bli bättre.
 
Eftersom jag får ont i magen när jag äter väljer jag att äta minimalt när jag ska göra någonting vilket jag såklart inte mår bra av och jag vill kunna äta normalt eftersom kroppen behöver mat men jag kan inte. mitt huvud hindrar mig så jag tror att jag behöver ta till hjälp för att få rutin på kosten vilket är mycket bättre för en IBS mage än att äta oregelbundet eller inte alls.
 
Nu ska jahg försöka sova då jag även slarvat med sömnen senaste tiden.
 
 

Free

Wohop sitter på balkongen och har precis käkat både middag och en liter jordgubbar med lite laktosfri vaniljglass och jag måste benämna laktosfri då de är den godaste vaniljglassen jag ätit! Jag tycker egentligen inte om vaniljglass i vanliga fall men denna hade jag kunnat äta upp hela på en gång!
 
I morgon är jag ledig, har bestämt träff med Cassie, får se hur det går då vi provat planera in att ses flera gånger innan men det kommit saker i vägen.
 
Sitter och lyssnar på musik samtidigt som jag ser ut över åkern som lysses upp av solen. Jag trivs verkligen här. Vist jag hade mycket väl kunnat tänka mig att flytta upp till Stockholm eller Göteborg för något år men jag trivs bäst på landet i skåne. ( kom bara att tänka på det då jag kollat på hus och lägenhet i flera år haha inte för att jag vill flytta men jag tycker sånt är kul, typ som att kolla kläder på internet.
 

Igår hängde jag med familjen ut i skogen och sprang. Min bror och Amanda tvingade med mig på 7km men sprang ifrån mig efter 3,5 då jag har sämst kondidion. Men jag kom runt hela varvet, sprang och gick om vartannat men är nöjd över att jag lyckades hålla Amandas tempo så pass länge, hon är fotbollsspelare och typ supertränad.
 
Jag sprang och tänkte på att det gick så långsamt att hela familjen skulle stå och vänta på mig sen men när jag kom fram var det bara Amanda som kommit fram och frågade om jag sprungit om min bror, vilket jag inte hade, tänkte att han säkert stött på pappa och tävlat med honom om att springa milen men efter en stund kom pappa och sedan även mamma som gått sju kilometer och ingen Jonathan hade synts till. Vi stod och väntade ganska länge (minst 20-30 min efter att mamma kommit) och undrade var han tagit vägen sen tillslut dyker han upp. Då har han sprungit fel och istället för att ta mot Torup, sprungit 7 kilometer till haha.
 
Det jag ville komma fram till var att jag har sjuk träningsvärk i mina ben idag

Att ta kontroll över min egen kropp

För några månader sedan hittade jag min inspiration i fitnessboxen. Det var terapi för mig att komma iväg 1-3 gånger i veckan och boxa armarna trötta tillsammans med min kära Frida. Att få svettas ut all frustration som fanns inom mig och att känna hur musklerna byggdes upp från gång till gång, att se armar formas och kroppen stärkas samtidigt som orken blev längre, glädjen större och välmåendet underbart.
 
Det kändes som att jag kunder erövra världen typ. Nu känner jag mig säckig. Inte bara det att jag inte trivs med utseendet i att mitt ansikte blivit rundare, jag känner mig svagare och orkeslös när jag inte tränar. Jag äter massa onyttigt och har ingen motivation att komma ut alls. Jag saknar att känna den glädjen som jag kände då och är trött på att känna mig som en seg råtta.
 
Det blev ingen träning idag, för det första följde jag aldrig med och för det andra så blev den inställd över huvud taget. Men en liten promenad med mitt hjärta hanns med. Men nu är jag sugen på att komma tillbaka igen, min kropp är inte redo och inte mitt huvud heller men jag tänker inte gå ner mig mer än vad jag redan gjort. Nu ska jag bli fit! Inte bara för att trivas med min spegelbild utan för att orka mer och må bättre!
 
 

mina mornar

åh vad jag älskar mina mornar! inte för att gå upp tidigt utan för att sluta tidigt! :D
igår var jag ledig så det blev en runda på gymmet med min bror! har träningsvärk idag kan jag säga! eftersom jag inte kan se fler how i met your Mother avsnitt (beroende) och inte vill börjar se pritty little liters än (för beroende) så tänkte jag läsa en bok och vila lite. mormor frågade om jag skulle med och träna ikväll, känner mig dålig att jag är mindre aktiv än vad hon är hahanågonting annat som jag är lite smått beroende av är jordgubbar! Mums åt en liter i måndags och en i tisdags men idag delade jag med min bror ; )

work

Puh!

Det känns som att jag inte gör annat än jobba jobba jobba hela tiden! Det kan ju vara för att jag inte är ledig två dagar i rad vilket jag saknar väldigt mycket! Vad ska man göra en ledig onsdag? eller en ledig lördag när man börjar halv sju dagen efter? Men jag ska inte klaga jag trivs väldigt bra men det var mer än en månad sedan jag var i stockholm med Cassie! Jag träffade matilda i helgen en stund och gick runt på Emporia men annars har jag inte träffat mina vänner på veckor! Men som sagt man ska inte gnälla för jag har ett jobb som jag trivs med!
 
Förra veckan höll jag i stängningen själv med en support, alltså en person som vikarierade i butiken för första gången och jag var ju ganska nervös då det är många rutiner som ska utföras. Men det gick bra. Idag jobbade jag över 2h och en kvart så jag är helt slut nu! ska städa Nellys bur sen ska jag gå och lägga mig. Men att städa buren lär ta tid då min kära kanin har vänt upp och ner på allt som finns i den.
 
Försöker planera in någon liten resa med min käresta i slutet av sommaren. Tror det får bli någonting i Sverige i år då de mesta ditt vi(jag) vill är slutsålt och jag inte fått schemat för Augusti än.
 
 

sarapatriicia

Jag heter Sara och är en 24 årig tjej från en liten by i Skåne. Jag är utbildad lärare i fritidshem med behörighet att undervisa i idrott och hälsa åk F-6. Jag har världens bästa jobb men är för tillfället mammaledig för att vara hemma med vår älskade son som föddes i oktober 2016. Jag är gift med min ungdomskärlek och vi har precis flyttat in i vårt efterlängtade hus. Jag älskar att laga mat och röra på mig. I denna blogg får du läsa om min vardag, mina tankar, livet som mamma, fru och lärare samt om goda recept och fysisk aktivitet.

RSS 2.0