down

Det negativa med att jag ett jobb med varierande arbetstider är att min mage och min kropp får totalt frispel då sovtider och mattider är olika varje dag. sockersuget är på en hög nivå och de få dagar jag är ledig blir jag stressad över att jag vill både hinna träna sova och äta.

Det blir mycket vitt bröd vilket min IBS mage inte klarar av utan jag ser gravid ut hela tiden (missrörstå mig rätt gravida kvinnor är någonting av det vackraste jag vet men när man inte bör runt på ett mirakel utan bara är uppsvälld så är det inte speciellt roligt.

Idag hade jag ingen lust att träna alls men hängde med och tog en promenad när de andra var på gymmet.

resten av dagen har jag vilat och nu ska jag snart sova

Fixarfrasse

God dag!
 
Har sovit som en stock inatt efter ett 9h arbetspass. I vanliga fall brukar jag ta en promenad de dagar jag jobbar kväll men det var inte så inbjudande väder och jag är fortfarande ganska trött så det blev att betala räkningar och lite sånt istället.
 
Nu ska jag snart hoppa in i duschen och bege mig mot Jobb. Jag är nervös idag inför en sak som jag är aldeles för nervös för att tala om. Jag är både spänd och nervös och har naturligtvis ont i magen..
 
 

Midsommar

Hej kära vänner! Hade ni en trevlig midsommar? 
Själv började jag dagen med jobb från öppning till stängning (vi stängde tre ;)) sen blev det middag hemma med vänner. Gick i säng elva och upp igen för öppning på midsommardagen!
 
Det känns ganska märkligt för de senaste åren har vi åkt på semester typ nu, förra året åkte vi på midsommar afton men nu är de närmsta semsesterplanerna nästkommande års skidresa! Känns lite konstigt haha men det känns ändå helt okej att spändera sommaren med att tjäna pengar ;).
 

en kort promenad

God middag! sitter på balkongen och
försöker äta en macka innan jobb. kom precis hem från en kort promenad, det blev ingenräning

igår haha jag var helt Slut och satte mig i uterummet med en bok, läste kanske tre sidor sen somnade jag och vaknade 1,5h senare haha!

har kommit in i en period där jag sover otroligt dåligt på nätterna! jag kan inte somna, jag vakna flera gånger på natten och jag drömmer så konstiga drömmar!

jaja får hoppa in i duschen nu!

bilden hamnade nog mitt i inlägget men jag kan inte flytta det

Träning inför milen

Har hunnit med nästan allting på min att göra-lista. Nelly är ute och chillar i trädgården och hans bur är avsköljd men inte helt färdigstädad annars är det viktiga fixat.
 
Skulle träna med Jerk och J idag men de pallade inte och eftersom jag fick veta det ganska sent blev det bara en 3km runda för mig idag. Jobbar morgon i morgon så tänkte hinna med att träna lite mer då :)
 
Förra gången jag sprang gick det ju såhär så jag var lite försiktigare denna gången haha
 
 
 

Kakfull

God morgon, eller god middag kanske..

Igår skulle jag varit ledig men jag fick hoppa in och jobba 8-17 men det gick bra. Umgicks med min älskade pojkvän på kvällen och käkade kakor och fy fasiken vad jag mår dåligt idag. Jag har huvudverk, ont i magen och mår illa. Har en mängd saker att hinna göra idag. Först på Schemat står frukost och How I Met Your Mother. Sen blir det städning av mitt rum och nellys bur, måste fixa simkort till min nya telefon, eller måste inte men känns dumt att ha en helt ny telefon som jag inte kan använda. Jag måste tvätta jobbkläderna och fixa med en polisanmälan om Jerkers ring som han tappat. Efter det ska jag träna och hinna njuta lite av min lediga dag!
 
Hinner jag med mer så blir det väll kolla resor eller läsa haha
 
ööhh alltså fy just nu sitter jag här och tänker "aldrig mer kakor" mår riktitg dåligt haha fy!

Mamma mamma mormor gråååter!

Känner mig lite som mormor i mormor gråter när jag sitter här vi köksbordet med ögon som rinner av trötthet!

Skulle egentligen stor ledig men min kollega är tyvärr sjuk och det är söndag (100% ob hela dagen) och jag är ledig i morgon och det sa jag att den dagen behöver jag vara ledig!

Så ska väll se till att fixa någonting att käka nu till mina raster!

14/6-12

Fetaste dagen i mitt liv än så länge. Jag hoppas att jag aldrig kommer glömma känslan när vi rusar ner för trappan för att springa ut den är obeskrivlig. Det kändes som jag vaknade från en dvala och bara "shit this is it" stunden jag längtat efter i sex år! STUDENTEN! JAG tar STUDENTEN!!! Det var sjukt och allt var så underbart! Jag älskar den dagen och blir helt bölig när jag ser studenter springa omkring. Bittra människor som kommenterar att studenten inte är någonting att fira då man tar steget ut i arbetslösheten. Visst det kanske är sant men vem tänker på det under studentdagen? Inte jag i alla fall! Det är det bästa med studenten! Känslan av frihet och att ALLT kan hända. Inte ha någon plan över huvudtaget, att få en dag där man kan skita fullständigt i "vad man vill bli när man blir stor" utan bara njuta av en fet fest!

Jag älskar som sagt studenten, kämpade som fasen i tre år för bra betyg då jag var extremt skoltrött och motiverade mig med att det är bättre att kämpa tre år än att ha gått tre år i skolan i onödan haha. Det märk att jag tappat gnistan lite då jag inte satsar högre än G på högskolan. Kanske blir ändring efter sommaren men tror inte det ;)

Sommarjobb

Tjoho!
Första dagen på mitt...gamla...jobb. Fastän jag jobbat där tre år så var det ju två år sedan och sååå mycket att ta in och mycket stress så jag är helt slut i huvudet nu!

i will walk 500 miles

Sommarens utmaning är, som jag nämnt, att springa en mil och gärna snabbare än min käre far. I Torsdags firade jag och Jerker nationaldagen genom att gå/jogga/springa milen i skogen. Det var egentligen meningen att vi skulle gå men efter ett tag fick vi spring i benen. När det var 3km kvar snubblar jag och slår upp mitt knä, eftersom tre personer står en bit ifrån och en ser mig falla så reser jag mig upp och kutar iväg och skiter i att känna efter om det gör ont.
 
Vi kom i mål på ca 1h och 26 minuter. Pappa sprang på 56 min. Har lite tid att ta igen men det ska fungera.
Nu börjar knäet läka men det var lite svårt att sova de första dagarna då jag alltid sover på mage!
 
 

Det är fult att göra fel

När jag var 16 år började jag sommarjobba på coop. Det blev mer än ett sommarjobb och jag tillbringade de flesta helger och lov där. Det var skönt att tjäna lite extra pengar på gymnasiet. Det var absolut inte drömjobbet men jag hade kul där, i alla fall på helgen när inte chefen var där.
 
När hon var där så var jag sämst i världen. Ingenting jag gjorde var rätt. Inte ens om jag gjorde som hon sa så gjorde jag rätt. Jag var för långsam och för trög och för det ena och för det andra. Jag gjordefel, jag var helt enkelt fel och att göra fel var fult.
 
Hon tryckte ner mig så långt att jag, på mina 174 cm, kände mig ungefär lika liten och lika mycket värd som en hundskit. När hon hade semester var det kul att gå till jobbet och jag hade inga problem att bli inringd. En dag kom hon dit, på sin semester, när jag och en manlig kolega tillsammans plockade upp varor och skrattade under tiden. Det var ju skandal! Vi ska inte plocka upp varor tillsammans! Det ska vara effektivt och det gör vi genom att göra hur hon nu sa att vi skulle göra. Klumpen i min mage växte och det var inte första och inte sista gången som jag fick knipa igen för att hålla inne tårarna.
 
Sommaren 2011 sökte jag så många jobb jaag kunde för att slippa jobba på coop men när jag inte fått svar från någonting annat var jag ju tvungen att tacka ja där (Jag vet att många går arbetslösa och jag ska vara tacksam över att ha ett jobb men det är inte värt det när man mår så dåligt som jag gjorde sen.) naturligtvis fick jag svar från alla andra ställe jag sökt jobb dagen efter samt två dagar efter jag redan bundit upp mig på coop.
 
Den sommaren var inte kul, det gick helt enkelt för långt. Jag grät när jag skulle dit. Jag fick bita mig i läppen varje dag för att inte börja gråta inför henne för hon fick fan inte se mig svag. Jag byggde upp ett försvar och bara stod kvar fastän hon gav mig en rejäl utskällning en gång när jag skulle gå och hämta ett utskrivet papper som jag inte kudne hitta. Jag blev kall i hela kroppen när jag inte kunde se det och bad förtvivlat etfter hjälp men min kolega kunde inte heller hitta det. När jag gick tillbaka till chefen och sa det så slog hon i saker och skrek åt mig. Jag var två sekunder från att ta mitt pick och pack och dra där ifrån men jag ville vara proffesionell och skulle minsann inte låta henne förstöra framtida jobb för mig genom att säga att jag bröt kontraktet.
 
En sten föll ur mitt bröst och ner från mina axlar den dagen jag arbetat sista dagen där och lämnade min skjorta för att aldrig mer behöva komma tillbaka och jobba där för henne den ragatan, ursäkta språket men det var så jag kände.
 
Men en kväll ringer hon mig ändå och frågar om jag kan komma och jobba lördag söndag, jag vill säga nej men jag sa ja, efter att jag försökt komma med en undanflykt och hon än en gång berättade hur värdelös jag var om jag inte kunde jobba på grund av det. Jag var hos Cassandra den kvällen och när jag körde hem var jag så ledsen över att jag sagt ja, jag körde fel och det tog 1,5h att komma hem och jag sket i att jag var på fel väg för det ända jag gjorde var att tänka på och gråta över att jag skulle dit dagen efter. När jag kom hem mitt i natten mötte både pappa och mamma upp mig och då brast det igen, jag bara grät och grät och kunde inte sluta. De försökte trösta med att det bara var två dagar sen var det över men det hjälpte inte. Jag kunde inte sova på hela natten, jag låg i fosterställning med kramper i magen och kunde inte jobba. Jag fick sjuka mig båda dagarna och efter det har hon inte ringt igen.
 
Jag gick inte in och handlade på coop de tider jag viste att hon var där, och den gången jag gjorde det och såg henne så vände jag, utan att tänka mig för, och gick. Det gick inte den människan har gjort mig så illa och jag har tyckt synd om henne till nu i morse när jag legat vaken och tänkt på hur mycket hon har ändrat mig.
 
Man ska inte skylla på andra för hur man mår och alla bilder säger det är inte det som händer som påverkar dig utan hur du ter dig till det, typ, och vist det kanske är mitt eget fel som bara stod där och inte sa någonting till henne. Att jag inte skrek tillbaka men jag kan inte skylla på 16 åriga Sara som inte vågade stå upp mot sin chef. För som chef har man ett uppdrag att ta han om sin personal.
 
Jag tror hon har påverkat mig mer än vad jag vill tro. Innan sket jag i hur det gick på prov, eller vad jag sa i klassrummet men på gymnasiet ändrades allt. Jag började bry mig och jag är så jävla rädd för att göra fel. Jag vet inte om jag alltid har varit det men det är ingenting jag kan minnas. Och jag kan ju säga att den människan försvann inte ur mitt liv när jag lämnade tröjan och gick där ifrån, hon är med mig överallt och mitt självförtroende är i bottten, jag ligger vaken varje gång jag ska upp och jobba för jag är så rädd att jag ska göra fel och att människor ska tycka att jag är dålig och inte duger till någonting. Jag kan inte ta initiativ och jag kan inte sträcka på mig och säga att jag är bra. Jag kanske har vuxit lite genom att jobba på andra ställe men jag är max 140cm.
 
Och nu är jag tillbaka där jag började. Jag ska sommarjobba på Coop, med andra chefer och jag har legat vaken halva natten för jag är så rädd att göra fel. Det naturliga leendet och de naturliga raska stegen som jag tidigare hade, hur ska jag hitta tillbaka till det? Hur ska jag göra förr att bli 174 cm lång igen. Hur ska jag göra för att bygga upp mitt självförtroende och bli en glad occh possitiv person!? HUR FAN SKA JAG GÖRA DET NÄR JAG I TRE ÅR FÅTT INPRENTAT I HUVUDET ATT DET ÄR FULT ATT GÖRA FEL!?
 
Nu mera gör jag allting för alla andra ska tycka jag gör bra och jag gör rätt. Jag vet inte var min egen vilja och mitt eget tyckande är. Vem är jag vad tycker jag, vem är Sara vad tycker Sara?
Helt ärligt vet jag inte, men jag hoppas för allt i världen att jag denna sommaren kan hitta mig på samma ställe som jag en gång tappade bort mig själv. Hitta mitt självförtroende och känna att jag duger och att jag kan.
 
Förlåt detta blev en halv roman men jag är så trött på att ligga sömnlös och göra allting för att vara perfekt i någon annans ögon. Jag måste hitta mig själv och en glad och possitiv energi som jag kan vidarebefodra till barnen sen, så de vet att de duger och att de kan göra allt de tror är möjligt så länge de har en inre styrka och tror på sig själva.

Stockholm shopping del 3

Jeppjepp igår ringde telefonen halv åtta och kvinnan i andra änden undrade om jag kunde vikariera på en förskola(dagis) självklart kunde jag det så det blev 5h jobb. Hade på mig mina blå sköna skor som är lite mer tåliga mot grus än vad dagens shoppingplagg är. Däremot åkte dessa på när vi firade Danny på kvällen!

Klassisk höga-,vita convers! Älskar dem!

In med skiten!

Så nu är klockan två minuter över inlämningstiden så jag kan släppa all oro inför uppgiften då det inte finns mer för mig att göra. Jag satt frustrerad hela dagen idag och skrev klart samtidigt som de höl på med stora maskiner utanför huset så hela huset bokstavligt talat skakade. Blev lite smått illamående av det men man kan ju inte göra mycket.
 
Nu är som sagt inlämningen inlämnad samt kompleteringen och jag har en veckas lov innan sommarjobbet går av stappeln.
 
Pallar inte skriva mer är helt slut i huvudet! Det lär väll komma ut en "stockholms shopping nr3" men annar är det inget mer skrivande för dagen.
 
Puss

Sista racet

Okej denna dagen har gått otroligt fort. Jag har skrivit en hel del men vet inte om jag är inne på rätt spår. Har imorgon på mig fram till klockan 16.00. egentligen skulle jag vela sitta uppe nu och få det klart. Vilket jag med närmre eftertanke kanske gör. Annars går jag ställa klockan på sju elelr åtta och skriva det i morgon men risken är ju att sömnen inte blir så bra då jag är stressad.

Stockholm shopping del 2

Idag är det lite kyligt men jag känner ändå att jag behöver få in lite nytt syre efter allt sittande vid datorn så det blir att käka lunch i uterummet iklädd min mysiga grå lite smått oversized tigertröja från Ginatricot som fick hänga med hem till Skåne.

Söndag

God morgon eller god eftermiddag kanske jag borde skriva då klockan är närmre halv ett på dagen. Jag sitter i sängen (skapandets mittpunkt eller...?) med polly, en tom tallrik som tidigare innehöll rabarberkaka med vaniljsås, samt en hel det böcker. Jag har massor av literatur, teorier och filosofier som ruterar runt mitt huvud men jag får inte riktigt grepp om någonting så det är väll bara att skriva skriva skriva ner allt och sedan hålla tummarna för att jag kan använda det!
 
 

ge upp

Just nu vill jag bara gråta, slita mitt hår och drämma sönder alla skolböcker jag äger och spotta på dem och stampa på dem och kasta ut datorn! Jag har varit skoltrött sedan sexan men vill jag bli det jag vill måste jag läsa minst tre år på högskolan vilket är oerhört frustrerande! Jag har absolut ingen motivation att göra någon av våra skoluppgifter eller skriva eller någonting men jag måste.
 
Nu sitter jag här och har inlämning på måndag klockan 16.00 plus en kompletation på en sak jag medvetet hoppade över för jag inte pallade! Jag får skylla mig själv jag borde börjat tidigare men det är näst intill omöjligt när jag inte har någon motivation över huvud taget.
 
Jag brukar sitta i sista minuten och jag brukar älska den stressen och kicken jag får när jag väl får en idé och bara skriver för glatta livet. Men till skillnad från mina tre år på högstadiet och mina tre år på gymnasiet känns det snarare som att högskolan tar bort kreativiteten och glädjen att skapa.
 
 
Förlåt jag var bara tvungen att få ut min frustration för att kunna ladda upp med possitiv energi!

Stockholm shopping del1

Det blev en hel del shopping i la Stockholmo så jag tänkte smyga in det inhandlade lite då och då.
 
Först ut måste ju vara plagget som symboliserar anledningen att vi åkte till Stockholm från första början!
Förstår fortfarande inte varför mobilbilderna envisas med att hamna på sniskan!!
För er som inte ser (sämsta bilden!) är det  en oerhört snygg P!NK T-shirt som köptes på konserten och som jag stod och svettades i under hennes uppträdande! Love it!

Mål och motivation

Eftersom jag ska jobba på Coop i sommar och väldigt olika arbetstider kommer det bli svårt att hitta fasta dagar och tider att träna. Nu har jag ju boxningen måndag, onsdag och fredag (trots att det bara brukar bli två gånger i veckan) men för att hålla uppe träningen och motivationen nu i sommar ska jag försöka blanda kondition i skogen med styrka på gymmet. Det är inte i närheten av lika roligt som boxningen men jag får inte tappa glöden nu när jag kommit i gång!
 
Plus att jag sedan nian velat springa milen så nu är jag fett taggad på att ha det som mål i slutet av sommaren. Alltså den 31 Augusti ska jag försöka mig ut och springa milen, tre månader att träna upp kondisen nu då woho!
 
 
Försökte spänna mig, det gick sådär..

lite ändring

Så eftersom jag inte kom någon vart med pluggandet passade jag på att förnya utseendet här på bloggen vilket var väl behövligt! Tyckte det blev lite mysigare nu,headern var egentligen bara provosorisk men jag tyckte ändå den passade ganska bra eller? jaja hoppas ni gillar det! :)
 
mmmm jag lääängtar tills jag får sätta tänderna i årets första körsbär, de är så söta och goda!

Resor

Som vanligt gör jag allting annat än att plugga. Den senaste timmen har jag kollat runt på massor av resor och även hunnit med att kolla bilder från fjolårets bal&Student samt min fina brors 15-års kalas.
 
Jag vill så gärna ut och resa i år i alla fall en vecka, har ju varit i både Göteborg, Ronneby och Stockholm allt på en månad och är egentligen nöjd men det hade varit skönt att få resa iväg en vecka med min älskade innan skolan börjar för att få lite kvalitetstid, njuta av en annan kultur och ladda upp kroppen med solenergi (eller kanske snarare den vitamin man får av solen) innan det är dags för hösten att träda in.
 
 
 
Två bilder från förra årets vistelse i Cypern!
 
Har faktiskt kollat på de hotellet igen då de låg helt perfekt mellan havet och staden och hade otroligt god mat (all inklusive). Jag hade väldigt gärna åkt tillbaka dit i år. Har även spanat in Mallorca, som jag älskar, Rhodos ,som jag gärna vill ge en andra chans då vi hamnade på ett hotell mitt ute i ingenstanns förra gången vi var där, och även Kreta som jag velat resa till i flera år.
 
Vi får väll se om det blir någonting eller om det blir någon enkel resa innom Sverige, som absolut inte ska glömmas bort då vi har otroligt vackra guldkorn i vårt avlånga land.

sarapatriicia

Jag heter Sara och är en 24 årig tjej från en liten by i Skåne. Jag är utbildad lärare i fritidshem med behörighet att undervisa i idrott och hälsa åk F-6. Jag har världens bästa jobb men är för tillfället mammaledig för att vara hemma med vår älskade son som föddes i oktober 2016. Jag är gift med min ungdomskärlek och vi har precis flyttat in i vårt efterlängtade hus. Jag älskar att laga mat och röra på mig. I denna blogg får du läsa om min vardag, mina tankar, livet som mamma, fru och lärare samt om goda recept och fysisk aktivitet.

RSS 2.0