Lite nytt

Igår blev det snabbstädning här hemma. Vi ska ha folk här på nyår men det blir alltid stökigare efter så jag orkar inte damma. Det är toaletten som får sig en ordentlig städning annars bara damsugar jag och torkar av. Idag märker jag att mannen inte har tömt kattlådan vilket är hans ansvar här hemma haha. Efter att jag tömt den märker jag att vi inte har någon mer sand! Det är bara att dra på kläder på mig och Ante och köra och handla. Köper även mat till i morgon och dekoration och en julklapp till mig från min svägerska. Pluttis har sovit typ hela dagen. Han har börjat få en tand. Redan! Två och en halv månad gammal. Jag är oduschad och här är typ kaos för jag bara packade upp allting men Anton blev ledsen så alla kartonger ligger i köket. Jag har inte ens bäddat sängen. 

Har velat ha dessa muggar och skålar från rusta hur länge som helst men vi har egentligen alldeles för mycket saker men allting är nerpackat i flyttlådor så det fick bli lite nytt.
Det blev även Jamie Oliver glas. Jag gick runt på rusta och lyfte olika vinglas för vi har i källaren men allting är i flyttlådor och vi ska ha alkoholfritt vin i morgon så jag vill ha riktiga vinglas. De hade 4 för 49 men dessa var så mycket finare och kändes godare att dricka ur.
Jag är töntig men jag tycker inte det är gott att dricka juice ur stora glas och vi har bara två små whiskey glas som jag dricker juice ur så köpte dessa. Dock var de större än jag trodde men de är låga i alla fall och så fina.

Det där smilet

Under graviditeten var jag orolig över hur jag skulle reagera när Anton väl kom ut. Skulle jag gråta? Skulle jag älska honon från första stund? Kommer jag vara en av dom som blir deprimerade? Så många frågor.


Samma sekund han kom upp på mitt bröst så kändes det så självklart att det var han som legat där inne i magen denna tiden. Det var han som skulle komma till oss. Samtidigt hade jag svårt att ta in alla känslorna. Jag hade inte sovit på fyra dagar, vi hade inte ätit över huvud taget då jag åkte in på kontroll och var öppen  så vi fick stanna. 

De första två-tre veckorna vaknade jag varje morgon och var tvungen att se att det inte bara var en dröm och först nu efter två och en halv månad kan jag börja ta in kärleken till honom och från honom. Det leendet vi får när vi vaknar är den bästa stunden på hela dagen. Jag älskar denna lilla pricken och känner mig hel. All oro jag hade för några år sedan när jag inte visste vad jag skulle bli, jag kände mig splittrad och vilsen då min största dröm var att bli mamma. Här sitter jag nu och känner mig trygg i mig själv. Han är min pusselbit han har gjort mig hel. Jag är ingen karriärs människa. Jag älskar mitt jobb  som lärare men det är här jag ska vara precis där jag är just nu sittandes mitt i sängen med min son i knäet.

Mitt hjärta

Ett år sedan sist

Jag gick precis in på bloggen för att skriva mina nyårslöften och insåg att det var ett år sedan jag var inne sist. På detta året har det hänt mycket! Jag har lärt mig locka håret haha vilket var en del av mitt nyårs löfte. Jag har inte fixat mig varje dag men jag har känt mig snyggare än någonsin då jag blev gravid i Januari och jag älskade min gravidkropp. Vi skrev papperna på ett nybyggt hus som ska bli klart nu sommaren 2017. Vi var på gran canaria i april när min pappa fyllde 50 år. Firade farfar som fyllde 80. Jag gifte mig med mannen i mitt liv den 30 juli och födde vår son den 13 oktober. Vi fick en kattunge i bröloppspresent. Det har varit underbart och händelserikt år. Jag ser fram emot 2017 med nya mål och utmaningar. 


Mål 1 är att fortsätta känna mig nöjd med mig själv i min efter graviditeten kropp.

Mål 2. Gå ner till 74kg till den 31 december 2017. Jag startade på 89kg innan graviditeten. Gick upp till 115 och är nu nere på 97. Vägning sker en gång i månaden. Den förste varje månad. Det viktiga är att jag känner mig stark och nöjd men jag vill ha ett mål och jag vill fullfölja det.

Mål 3. Vara den bästa mamman jag bara kan till vår Anton.

Mål 4. Vara den bästa frun jag kan till min man.

Mål 5. Börja träna igen 1 gång i veckan medan jag ammar sedan minst 2.

Mål 6. Njuta av min mammaledighet.

Mål 7. Bli bättre på att källsortera.

Mål 8. Äta mindre kött.

Mål 9. Våga leva varje minut och tacka ja till nya möjligheter även om de kan vara läskigt. 

Mål 10. Bli bättre på att städa och hålla i ordning. Var sak ska ha sin plats i det nya huset. Inte samla på oss massa onödigt skräp. Men jag ska börja redan nu i lägenheten och inte vänta tills vi flyttar.

Löfte. Då jag tjatar på min man att sluta snusa och min svägerska på att sluta röka kommer jag från och med 1 januari 2017 vara utan godis, glass och läsk i 365dagar. För att förstå svårigheten att ge upp en last och ett beroende.


Älskade hjörtat
Vår lilla Smilla som visade sig vara en kille och döptes om till Smille.
Sluttampen
Av alla kg jag gick upp var mycket vätska mina fötter var sjukt svullna
Jag fick bristningar från knäna upp över naveln.

sarapatriicia

Jag heter Sara och är en 24 årig tjej från en liten by i Skåne. Jag är utbildad lärare i fritidshem med behörighet att undervisa i idrott och hälsa åk F-6. Jag har världens bästa jobb men är för tillfället mammaledig för att vara hemma med vår älskade son som föddes i oktober 2016. Jag är gift med min ungdomskärlek och vi har precis flyttat in i vårt efterlängtade hus. Jag älskar att laga mat och röra på mig. I denna blogg får du läsa om min vardag, mina tankar, livet som mamma, fru och lärare samt om goda recept och fysisk aktivitet.

RSS 2.0