Vardags tips

För några år sedan satte mamma upp en lapp på dörren till mitt rum där det stod "städat ger ro i själen". Bakom dörren låg det högar med kläder, skolböcker, datorer, gosedjur över allt och det var ett träningspass att ta sig fram till sängen. Då tyckte jag att citatet var tramsigt men igår morse när kag kommer ner till ett rent, nystädat hem så förstår jag det. Nu ÄLSKAR jag att ha rent och fint men lika mycket som jag älskar det, lika dålig är jag på att ha fet men kag blir bättre och bättre hela tiden. Nyss diskade jag tillexempwl stekgärnet innan jag började äta! Så skönt att bara kunna sätta in tallriken i diskmaskinen och sen är jag klar! Så det är dagens tips!


Ett annat tips är att blanda sweetchilli sås, havrecreamfresh och wokgrönsaker och ha som pastasås! 

Slängde ner några veganbullar också. Jag ska på läger hela helgen och har inte handlat så tog vad vi hade hemma! Tips två, rör ihop vad du har hemma!

Soffan har anlänt!

I morse var det dags! Klockan nio kom två trevliga snubbar från Bring med vår soffa, vårt bord ovh vår soffa. Jag skruvade ihop allting på två timmar tillsammans med en tio månaders bebis och en sax! Jag är sjukt stolt över mig själv faktiskt som lyckades.


Efteråt gick vi hem till min farmor och farfar för fika, mysigt. Nu ikväll käkade vi pizza med Jonathan och Amanda och hjälpte dem med att fixa lite hemma. I morgon är der möte hela dagen. Nu lyssnar jag på vegopodden, googlar kuddar och plädar till soffan.Jag vill så gärna ha ett blått rum men Jerker tror det blir bäst med rosa och vitt istället för blått och vitt. 

Jag ÄLSKAR nya soffan
Jag funderar på att köpa olika sorters kuddar men i samma färgskala? Typ någon mönstrad någon helfärgad osv
Det blir nog rosa va? Kag älskar blått men lila och rosa känns så lugnt typ
Alla lösningar är bra förutom de dåliga?

Att känna sig mätt

Jag kämpar med att få en hälsosam livstil och en hälsosam relation till mat. För tillfället har jag inte det och mitt största problem är att inte lyssna på när magen säger att den är mätt. Det händer ganska ofta att jag i efterhand får ont i magen då jag ätit på tok för mycket för att jag var SUGEN. Eller för att jag känner att jag borde till exempel om jag blir bjuden på mat så känns det oartigt att inte ta en portion till för att visa uppskattning och bekräfta att jag tyckte om maten. Jag förstår egentligen inte hur en så naturlig sak som att  äta kan vara så otroligt laddat. På samma sätt som att jag inte slutar äta är det många som gör tvärt om. De bestämmer att de bara ska äta en portion och även om de är mer hungriga så står de fast vid sitt beslut och vägrar ta en macka en timme senare för de åt ju för inte så länge sedan. Ja detta blev ett flummigt inlägg och väldigt mycket språkliga fel men jag är trött och behöver sova. Jag ska googla lite på vegansk mat nu för de har jag snöar in mig på verkligen. Det ända är att jag känner att det är jobbigt att sluta äta ost. Annars klarar jag mig utan saker men just ost har jag i typ allt. Gratänger, på mackan, i sallad, halloumi osv och då bet jag inte hur bra det kommer gå men jag ger det en chans. 

Vegan? Vegetarian?

Jag känner mig dum. Riktigt dum. Sådär dum som jag kände mig i högstadiet när jag inte pluggat till ett prov och satt med frågorna framför mig och ont ens kunde gissa fram ett svar för jag jade verkligen ingen aning. 


Jag följer några veganer på youtube

Therese Lindgren
Ida Warg
Ellen Färnström

När jag tittat på deras videor har jag blivit intresserad av vegansk kost men samtidigt känt mig splittrad inför att jag alltid väljer de renaste mejeriproduktera (riktigt smör, grädde, creamfrech osv). Jag bestämde mig att Googla om mejeriproduktionen i Sverige efter att jag fått veta att flera ostarna Sverige innehåller kalvmage. Det jag hittade förfärade mig, jag blev illamående och kände mig sådär dum som på proven för jag hade ingen aning om att det var så pass illa för djuren som det faktiskt är. Jag känner att jag har för lite information om stt äta veganskt för att bara sluta helt på studs men jag ska läsa på och göra mitt bästa för att inte bidra till  skurens lidande. Däremot känner jag mig ännu en gång kluven då jag kommer fortsätta ge kött mitt Anton när han är liten då jag som sagt är för dåligt påläst.  I måndags gjorde jag veganska pannkakor till mig och Anton. De var faktiskt goda. Jag tyckte det inte direkt men jag pt resterna kalla sen och de var riktigt goda. Idag gjorde jag en smoothie som var helt okej. Det var gurkmeja i och det smakar ganska mycket.

   

Här är information och filmer om kött och mjölkindustrin
Här är recept på den smoothie jag gjorde i morse. Jag använde sojamjölk för det hade jag hemma

Som sagt jag är kluven och ska läsa på mer men det känns ändå som att jag inte är helt okej med att fortsätta att själv äta mejerier efter att ha sett detta men det tar nog lite tid att sluta helt. Jag har ju haft mycket problem med magen och känner äntligen att jag har koll på den men det ska nog gå bra! Vad rörigt det blev. Jag har fortfarande inte lagt upp bilder på huset men vi väntar på en soffa så det känns roligare att lägga upp när allt är färdigt.

sarapatriicia

Jag heter Sara och är en 24 årig tjej från en liten by i Skåne. Jag är utbildad lärare i fritidshem med behörighet att undervisa i idrott och hälsa åk F-6. Jag har världens bästa jobb men är för tillfället mammaledig för att vara hemma med vår älskade son som föddes i oktober 2016. Jag är gift med min ungdomskärlek och vi har precis flyttat in i vårt efterlängtade hus. Jag älskar att laga mat och röra på mig. I denna blogg får du läsa om min vardag, mina tankar, livet som mamma, fru och lärare samt om goda recept och fysisk aktivitet.

RSS 2.0