utedag

utedagen i dag bestod bland annat av naturkunskap, i form av tex en lek med olika fröer från träd och en lek om fåglar, matlagning på stormkök, konstskapande och målande på snö.
 
Det var kul och lärorikt och det finns mycket att ta med in i verkamheten. Vi gjorde även egna kolkritor vilket var skoj.
 
Jag förstår inte varför bilderna ska bli snea...men vi gjorde en enkel version av korstroganof med makaroner till lunch, oväntat gott.

Gossip Girl

Hello!
Var på jobbintervju innan och lämnade CV på mitt gamla jobb och shit vad jag gjorde dåligt från mig! Jag kommer dit med rungar under ögonen och helt glansig i ögonen av att jag inte sovit och ont i magen har jag haft sen igår och lite nervositet på det! snubblade över ord och kunde inte uttrycka mig på något av ställena..
 
Annars idag har jag sett klart andra säsongen av "The Killing" och jag har även sett det aldra sista avsnittet av gossip girl! åååh jag ÄLSKAR den serien och nu när den är slut vill jag bara köpa den och se hela igen!! LOVE IT!

Djurpark/Fritidsgård

Igår var vi på studiebesök med skolan, 5 av 60 varav det fanns 25 platser. SJUKT!!! men vi som var där fick se någonting som jag tyckte var väldigt häftigt!
 
Vi var på St: hansgården i lund och där hade dem får, gätter, kaniner, katter, höns, biodling, äppleträd, andra odlingar, smedja och massa annat häftigt. de torkade äpplen och barnen fick baka och göra sylt och ta hand om djur och bygga kojor och ja som sagt väldigt häftiga saker!
 
 
 

harmoni

snösnösnö jag älskar snö! Jag kan ligga hela dagarna och långt in på natten med persienerna uppdragna och skymta snön som fridfullt och harmoniskt seglar ner utanför. Det är en slags terapi att bara finnas med snön, konstigt men sant.
 
Idag ska jag på arbetsintervju, jag är sjukt nervös! Men någonting som gör mig ännu mer nervös är att jag tänkt söka jobb på min gamla arbetsplats då jag fått höra att de fått en ny chef! Jag trivdes så bra där med arbetet och kollegorna men tyvärr inte med chefen. Eller jag kom överens med henne men kunde inte sova om nätterna om jag skulle jobba och hon var där och jag var så nervös när hon var i närheten för man fick inte lov att göra fel.
 
jaja sitter här nyduchad, osoven, svintrött och ska sätta på "The Killing" med Joel Kinnaman!!

18 Mars 2013

Idag blev det en kort utedag!
 
Det blåste stormar så vi körde fram till lunch sen fick vi gå hem. Skönt men vad ska jag göra nu liksom? ja jag kan plugga men det är inte så tilltalande och att gå ut igen är inte heller så jätte lockande. Får väll diska och kolla på film eller någonting mysigt, det är okej med detta vädert!
 
 

This Weekend

Började lördagen med ett gympass då de inte blev träning i fredags. Känner hur SVAG jag blivit det är helt sjukt!!

Efter det blev det pelletsbärning följt av vänhäng, födelsedags middag för mamma och sen tillbaka till vänhäng med skräckfilm JAG HATAR SKRÄCKFILM!!

Igår blev det en liten promenad men annars var det mest slapp och städning.

Idag (måndag) vaknade jag med världens träningsverk!! Kan knappt gå haha köttade vaderna med tåhävningar med extravikt. Nu ska jag laga mat som jag ska ha med mig på vår utedag som vi ska ha med skolan idag. Drömde att jag var sen till ett jobb och hade riktig panik så jag känner mig stressad idag!

fullspäckad fredag

Puh vad jag var effektiv igår kände jag!
Först var jag i skolan och gick igenom vilka val vi kan göra (Jag blir inte fritidspedagog utan grundlärare med inriktning mot fritidshem och jag blir även behörig lärare i ett ämne.) Jag valde denna utbildningen för att bli idrottslärare så det tänker jag välja. Planerna kan ändras men som det ser ut nu vill jag läsa klart dessa åren på denna utbildningen och sen söka så jag kan utöka min idrottsbehörighet ända upp till åk 9 för det var de jag ville från början när jag sökte. Det är svinkul att jobba med barn men mitt mål har hela tiden varit högstadie elever.
 
I alla fall efter det hade vi lång lunch och föreläsning på det. Direkt hem och skrev klart Fias brev, gick ut en runda och passade på att  posta brevet sen blev det att hoppa in i duschen och iväg till Malmö för att träffa Bästa Cassandra för en middag på T.G.I.F, de var invigning för uteserveringen så det blev mycket snack och mycket mys och mycket god mat!
 

Jag och äldre män

Gick upp och sjöng för mamma kvart i sex i morse, lät bli att ställa klockan sen och vaknade klockan tio. En väl behövd sovmorgon kan jag säga. Skulle göra smoothie till frukost men stavmixern gick sönder så jag fick tänka om ,eftersom jag redan skurit frukten, så det blev bananpankaka, äppelbitar och naturell yoghurt med blåbär i. MUMS
 
Sitter och lyssnar på Orup!? det snöar utanför så fick "regn hos mig" på huvudet och var tvungen att lyssna. Ska börja plugga nu snart ,eftersom det är därför jag är hemma, men känner i kroppen att jag behöver ta det lite lugnt.
 

skoool

Däckade direkt efter jag hämtat brorsan innan. Vi skulle egentligen till stan men han fick låna mitt busskort och åkte in med en kompis i stället. Hade även satt upp mig på vikarepoolen i morgon och är i stort behov av pengar men just nu känns det som att jag behöver fokusera fullt ut på skolan och tog ett beslut att strycka mig från listan innan jag blev bokad så jag kan plugga i morgon. Eftersom jag slarvat med läsningen ligger jag lite efter och jag har märkt ute i verksamheten att som fritidspedagog måste man verkligen visa att man är värd någonting och att de vi gör är så mycket mer än barnpassning så jag får läsa på nu så jag lär mig tala och argumentera för att fritids är viktigt och meningsfullt för barnen.
 
 

work

Är hemma från jobb. Det var ett kort pass på fyra timmar men shit vilken skillnad det är på små förskole barn och på skolbarn! jag är heeelt slut i huvudet av allt oväsen! De är väldigt söta men uj vad de skriker haha. Gick direkt hem och sökte sommarjobb så nu är det klart. Eller jag har inte fått någonting men jag har sökt de jobb jag kan söka sen får jag söka nya efter hand.
 
Såhär trött var jag i Lördags efter kalaset, kanske inte ser super trött ut men jag fick kämpa för att hålla ögonen öppna och jag är nästan lika trött nu haha typiskt när det är så fint väder ute!
 
 

11mars2013

Började morgonen med frukost framför sängen innan skolan.
Fick lite information från elever om vad de tyckte om deras Praktisk-estetiska ämne och blev mer säker än tidigare på att jag vill välja idrott som mitt ämne.
 
Efter det blev det lunch, följt av en föreläsning som jag inte minns mycket av, var helt slut i huvudet och hörde inte vad hon sa. Fixade present till mamma efter skolan och hann även förnya mitt CV samt skriva ett till brorsan innan det var dags att bege sig mot fitnessboxen. Både jag och Frida har slarvat med träningen så vi var som två 85 åringar det var riktigt pinsamt, hallå jag är faktisk 20 år då borde jag ha fysik som en också!
 
I morgon står det jobb och jobbsökande på schemat. Måste även läsa lite inför seminariet på torsdag.
 
 
Bilden vägrar vända sig på rätt håll men den är från innan kalaset och jag var ungefär lika glad efter träningen som jag var då. Fin klänning från Gina tricot med urringning i ryggen och ett fint halsband som jag fick av fina Jessie i födelsedagspresent kände mig faktiskt väldigt fin för en gångs skull:)

 
 

Söndag

Hipp hipp hurra i dag är det en av mina absolut roligaste vänners födelsedag! Vi har känt varandra i TJUGO år och det känns ganska sjukt! 20 års fest för henne i fredags och 20 års kalas för mig i går haha riktigt sjukt!
 
Jaja kalaset gick väldigt bra i går,det blev melodifestivalen för Thyras skull och jag blev helt nervös när vinnaren skulle utses trots att jag inte alls varit involverad i år. När jag skulle gå och lägga mig hade jerker somnat på golvet framför Nellys bur och vägrade vakna så han fick ligga kvar så jag hade hela sängen för mig själv!
 
Idag började jag och Jerkan att gå igenom lite av flytsakerna vi har men vi gav upp när vi insåg att vi båda har saker över allt. Sen spenderades resten av dagen hemma hos Jerkers mormor&morfar tillsammas med Jerk, Jessica&Wilma.
 
Det bjöds på fika, vilket det har gjort HELA HELGEN!!! så min mage är så uppsvullen nu så det knappt är sant. Jag har börjat få ganska bra koll på saker jag borde undvika att äta för att magen ska må bättre men jag måste verkligen börja träna nu också så jag blir lite piggare!
 
Jaja på kvällen blev det snackis-dejt med matilda.
 
Ska snart krypa ner i sängen, nästa vecka står det träning,skola,födelsedagspresentfinnande och plugg på schemat!

Kalas

Idag blir det kalas för mig hipp hipp hurra eller någonting!
 
Det känns lite lustigt för vi skulle ju egentligen haft kalaset helgen innan jag fyllde år men då var hela familjen influensasmittade så det blev uppskjutet till...idag. Jag är lite nervös då Jerkers föräldrar är bjudna och de ska få träffa släkten och så iih.
 
Jag har faktiskt varit väldigt flitig idag! Började morgonen med att jag och jerker vaknade typ sammtidigt så vi träffades och köpte bullar till hela familjen. Sen städade jag mitt rum, fixade med alla mina skor och resten av familjens så de får plats tillsammans, skrubbade nellans bur och städade den, köpte borstar och spån till henne, just det bakade en rulltårta också som är både mjölk och glutenfri! Jag och jonathan har klippt Jerker. Jag har fört över alla bilder från fjällen-fest-namngivning till min hårddisk. fixat en bild till papap så han har skrivit ut den.
 
Och nu ska jag gå och fixa mig så jag kanske för en gångs skull är klar innan gästerna kommer!
 

me&my love före 20-års festen!

konstig dag

det blev som sagt en konstig dag i går. Att se sin bro gå och bära på en urna med det som en gång varit, och som till viss del fortfarande är, min morfar var så absurt så jag nästan började skratta av obehag. Men urnan var väldigt fin och nu vet vi att vi har en plats att gå till om vi skulle vilja.
 
20 års festen på kvällen var mycket trevlig! Träffade många gamla vänner och bekantskaper och vi dansade som bara den. Mr Jerk skulle hämta mig men han ahde somnat så jag fick be min bror möta mig då jag för det första är väldigt mörkrädd och för det andra hade högklackade stövlar så han tog med sin andra skor till mig.
 
 
Före&Efter
Jag gick förbi en man på vägen som var ute med hunden (en gammal granne) nör jag mött min bror gick han förbi oss igen när jag stod där och bytte skor haha

VFU

Fyra veckors praktik är nu avslutad och jag känner mig förvånansvärt nog säker på att jag vill fullfölja utbildningen. Det är detta jag vill och det är ett oerhört brett och viktigt yrke.
 
Från början var jag gråtfärdig varje dag, både för att åka dit och när jag kom hem för jag ville inte, jag kämpade mig igenom dagarna men kände mig bara klumpig och felplacerad. När jag däremot fick hålla en egen liten lektion för en grupp med barn i olika åldrar så vände allting. Det var inför min VFU lärare och jag valde att hålla i teaterlekar, jag var på borta plan rent fysiskt med barn jag aldrig träffat men jag var samtidigt på hemmaplan inom ämnet och jag fick så mycket självförtroende och energi av barnen, vi hade kul tillsammans och vi lekte och efteråt kom det fram barn till mig som sa att det tyckte det varit jätte roligt och det värmde i mig.
 
Jag fick som sagt mer självförtroende och jag tror att det syntes utåt för allting blev bättre med både föräldrar och barn. Det kändes som att barnen fick ett förtroende för mig och fastän jag var osäker på hur jag skulle hantera olika situationer så var jag säker på min roll och genom att jag var mer positiv blev det även roligare att vara där och det känns tråkigt att det är ett halvår till nästa VFU men nu har jag chans att läsa och samla på mig massor av nya kunskaper till nästa gång.
 
 

8mars2013

Den åttonde mars innebär att...
... det är den internationella kvinnodagen.
...det är två år sedan jag tog mod till mig och piercade naveln samtidigt som två av mina bästa vänner stod och höll mig i foten
...det är en dag tills mitt 20 års kalas.
 
Just idag är även dagen som jag examinerades efter avslutad VFU-kurs.
Det är en av mina äldsta vänners tjugoårs fest ikväll.
 
Idag är även den dag som vi ska begrava min morfar. Själva begravningen var för två månader sedan men idag är det urnsättning och det känns inte alls bra. Begravningen var väldigt fin och det var så mycket kärlek och fina minnen, vi hedrade de liv han levt med oss men idag känns bara hemskt, att sätta ner honom i jorden och där ska han ligga för alltid.
 
 

helt slut!

Alltså jag är heeeelt slut i kroppen!
Näst sista dagen på praktiken idag, var ute nästan hela eftermiddagen vilket var underbart så det var så härligt väder. Direkt efter skolan körde vi hem till en tjej i klassen och var 4 pers där som gjorde en uppgift till på fredag. Var hemma vid nio, har fått min nya dator och den är installerad. Har gjort två kursutvärderingar och ska städa till Nellan nu sen måste jag sova för jag är gråtfärdig!
 
Har ett omdöme att skriva och en frågeställning och en analys som ska göras i morgon. omdömet ska egentligen redan vara klart men det får vänta. somsagt städning nu sen direkt i säng!

sarapatriicia

Jag heter Sara och är en 24 årig tjej från en liten by i Skåne. Jag är utbildad lärare i fritidshem med behörighet att undervisa i idrott och hälsa åk F-6. Jag har världens bästa jobb men är för tillfället mammaledig för att vara hemma med vår älskade son som föddes i oktober 2016. Jag är gift med min ungdomskärlek och vi har precis flyttat in i vårt efterlängtade hus. Jag älskar att laga mat och röra på mig. I denna blogg får du läsa om min vardag, mina tankar, livet som mamma, fru och lärare samt om goda recept och fysisk aktivitet.

RSS 2.0